Sunday, November 21, 2010

Makeup practice #2

Bonjour! Comment allez-vous?

RedBerry baru balik from my colleague's wedding at Dewan Siti Hasmah, Puspanita Building. RedBerry tak bawak camera tadi, so tak dapat la nak amik gambar. Courtesy of my colleague, she took our photo and uploaded in her FB. Curi ek photo nih :P

Me and the hotties

So since RedBerry still dlm process nak practice makeup, I did a day makeup for the wedding today. RedBerry pakai kurung hizaaauuu (Hany mesti suka kaler nih :D ), so RedBerry kena la letak eyeshadow yg ada ala2 hizau ye tak? Again, day makeup takleh over sgt. Taknak la org kata over la pulak minah tuh kan. Jom kita tgk pix RedBerry dr dekat (nih dah sampai umah baru la terkejar2 amik gambar).



Tension betul la. Tak nampak sgt kan? *nanges* RedBerry mixed the eyeshadow shades of lime green, light gold, dark brown kat outer corner of the eyes, and of coz MAC Phloof for highlighting the brow bone. For eyebrow lak, RedBerry takde eyebrow pencil, so RedBerry just letak kaler dark brown sama ngan kaler eyeshadow.



For the cheeks, RedBerry mesti letak Benefit 10 skit, for shading and highlighting kat pipi. Blush RedBerry letak Bobbi Brown BLUSHED. RedBerry tak letak blush called NECTAR, sebab nanti terang sgt kaler pink kat pipi. Lipstick lak, RedBerry mixed purplish pink + pearly pink. Saja nak try mixed kaler lak. 



Ni dr sudut tepi. So uols boleh nampak blusher and bronzer. 



Rasanye pix nih boleh nampak skit the mixed colours of eyeshadow kan? Muka pun dah berminyak kena panas. Panas kan today? ermm..


  

These two pix uols boleh nampak the overall makeup... secara keseluruhan. Comment skit boleh tak? Takpe, comment jer apa uols nak comment. RedBerry tgh nak practise giler2 ni. Kalau tak menjadi, lemme know. But please give constructive comment wokey, so that RedBerry tahu mana nak improve, beb. Kalau commenta ayaq liuq jer, RedBerry takleh buat apa ler :P



Ok la. See ya in my next makeup practice entry! XOXO

Till then... a bientot!
RedBerry


2 comments:

mzhany said...

berry, tulang pipi berry timbul, chanteq bila mpakai blusher huhu...

hany mesti failed nk pakai tuh...ahahha rs mcm kena lempang jer

RedBerry said...

Hany, actually kalau tulang pipi tak timbul pun, boleh buat timbul, ada technique dia. Kena pandai guna blusher and bronzer. Kalau nampak kena lempang tuh, kaler salah la tuh :P Ni kena nampak cam kena cubit manja ngan hubby, baru kaler tuh betul. Hehehe