Tuesday, November 16, 2010

Fox and spoon.... pardon me?

Bonjour! Comment allez-vous?

Ni kisah benar wokey :) It happened last week at my office. Biasa la kan lunch either kita eat out or tapau, right? If uols tapau and bawak ur own cutlery, takde problem la kan. Lepas makan, basuh, simpan dlm drawer. But for those who are just like me, who's so lazy to bring our own to the office, mesti la pinjam from a pantry. Ye tak? 

Biasa kalau tapau kat tempat lain, ada sekali ngan sudu and garpu kan? Tapi gerai kat my office tu jarang kasik sudu or garpu nih. So kena lah pinjam yg kat Pantry tuh. Kita dah biasa, lepas makan letak jer fork and spoon kat dlm bekas polisterin tuh kan, and tutup and BUANG! So what happened recently, ramai yg TERBUANG, sekali ngan sudu garpu. Hahaha... so our tea lady bising la kat our HOD's secretary, Kak N (bukan nama sebenar) :P. 

Mmg dah terkenal seantero dunia yg Kak N ni mmg giler kuasa. I am not joking, she's really gila kuasa. Sometimes most of us are confused, minah nih just a secretary ke? Vice President? *chuckle*

Anyway, since tea lady dah mengadu domba, she started to take action by sending a not-so-gentle REMINDER to all of us at our division. As usual and as expected, we'll get such a lengthy e-mail and of coz here and there, there will be a few exclamation mark! bang! bang! bang! bang bang!!! *giggle*

Fork and Spoon

Mula2 tgk title - "FOX AND SPOON" ... wokey... musang and sudu. Interesting. Ni nak bercerita dongeng ke apa? Then we just went thru the e-mail line by line. Apa kes nih, musang and sudu and pasal tapau. Bang!bang! bang! booommm!! Ada a few para dlm e-mail tuh, and the words, "FOX and SPOON" repeatedly said in each of the para. Wait! Did she just mean FORK and SPOON. right? Bukannye FOX? Sah!!! Ni mmg kes salah eja. Bukan typo nih.. mmg dia eja FORK.. jadi FOX... aaawwwwuuuuuu! Bang! bang! Bang! (saja nak guna exclamation mark jugak.. hehe).

It's a Fox... not fork

Aduihh.. kalau kes typo, sekali wokey la. Ni salah eja, and mmg she thot that 'fork' is spelled F.O.X. We all dok diam jer la. We got her point .. her message. Ok, lepas makan kena basuh and letak FORK and spoon balik kat tempat asal. jgn ler pi buang. habis la harta office. Understood! (nak jugak exclamation mark tuh.. hahha)

Most of us malas la nak layan, or nak tegur dia punye salah. Eventho dia dah hantar kat semua org and memalukan diri sendiri. So taknak obvious, we all semua dok diam. BUT, there is one guy, one particular guy yg selalu selamba badak tegur salah org, sent her an e-mail saying that 'fork' is supposedly spelled  F.O.R.K... not F.O.X. We all pasan, lepas tuh cepat2 kak N ni hantar e-mail cakap typo. Wakakkakaa... lepas tuh baru la kami semua bising. 

Wait!!! bukan nak gelak kan dia pun... but please la, nak marah org pun, masa nak hantar e-mail with lotsa exclamation marks, check dulu spelling tuh. Buat malu jer. Tapi knowing her, dia tak pernah rasa malu. WATEVER! 

Everytime nampak FORK and SPOON... trasa nak gelak. Lawak gak. It's just another story of my office. 

Ok la. see ya in my next entry!

Till then...a bientot!
RedBerry

3 comments:

mzhany said...

hurmm hany pun jenis tak suke bawak dr rumah...ye r dah nama pantry kan, patot la ada semua benda tuh....

tapi hany xpernah buang lagi...;)

MAMA Hanim said...

lawak giler baca citer ko nie... fox and spoon... hahahha.....ni mesti spesis muka tebal nie... senior ke dia nie smpai korang pun malas nak layan dah? :-)

RedBerry said...

Hany, jgn tak tahu, Berry pun ada tersalah nak TERBUANG u know. Tapi selalu la check balik polisterin tuh b4 nak buang :P

Mama Hanim, wakakaka Ni mmh citer lawak opis aku la skang nih. Makan nasi guna MUSANG. Kahkahkah. ko jgn tahu, Minah nih secretary jer. Tapi dia berlagak mcm Vice President tuh. Sengal. We all selalu confused. Tapi bab email tuh la yg memalukan habes. But as usual, dia buat mcm tak pernah jadik pun. Aiseehh!!! (nak jugak buat exclamation mark :P)