Sunday, October 17, 2010

Singing in the shower..... Opps! It's me!

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols suka tak nyanyi while u r in the shower or bathtub. Hehehe... RedBerry suka sgt! Esp time2 hati tgh gumbira. Oh yes! Kalau tak nyanyi out loud pun, at least RedBerry akan humming... hhhmmmmmmmmmhhmmmmmmm!!!!!!! Uisshh trasa sore kita la paling sodap dlm dunia nih. Rasa cam rugi la kalau org lain tak dgr. Perasan! *LOL*

Pada zahirnya, RedBerry mmg tak pandai nyanyi. Org kata 'tone deaf'. Mmg kalau nyanyi tuh, ke laut la jawab nye! Hahaha. Yes, i must admit i can't sing. I can't even sing Happy Birthday Song mcm Dato' Siti Nurhaliza. Yes i know. It's too much lah to compare with her rite? But the point is, nyanyi dgn merdu. Tu kira lagu paling simple la kan? Tone entah ke mana. Nasib boleh habiskan lagu tuh kira dah nasib baik tau. Hahhaa... Walaupun begitu, uols... jgn tak tahu. I LOVE.. yes.. I LOVE singing in the shower. It's a privilege for my beloved husband to hear my LOVELY voice. Kalau RedBerry bgn pagi on saturday or sunday... oh yessss... it's time for me, his one and only song bird to sing lah! Just bare with me, sayang... that's the only place i could show my talent.. and that's the only space for me to BERANGAN jd Dato' Siti. Sumtimes, i even feel like i was Celine Dion! Izit too much? Hahhaha

Song bird

Uols perasan tak? Kalau kita nyanyi dlm shower, rasa enjoy sakan, tak stressed out langsung, takde org nak complain ke apa, nyanyi dr hati dgn penuh perasaan. Tu la kot org kata kalau nak nyanyi tu best, kena ikhlas dr hati. Ye tak? If u r just like me, jom RedBerry share some info abt why we love and ENJOY singing in the shower/bathtub. 

So u think u can sing?

There are three elements that helps us enjoy singing in the shower:

1) Tiles
Uols perasan kan? Dlm bathroom ada tiles. Actually bathroom installed with tiles tu bukan sekadar hiasan wokey. It acts as an echo chamber. Bunyi yg kita hasilkan tuh akan melantung dr satu sudut ke sudut yg lain. So kita boleh dgr ada echo effect skit biler kita nyanyi. Klassss gitu! As if ada penyanyi latar uols!

2) Small space
Mayb umah ur uols ada bathroom yg besar. Tapi tempat shower tuh mesti space dia takde la besar stage kan? hehhe.. mesti just a cubicle rite? Actually the small space, small dimension with hard tiles yg kita installed kat tepi2 walls tuh, it produces various waves, reverberation and echos. Becoz of this elements, it gives the voice FULLNESS & DEPTH. Sebab tuh la sore kita bunyi cam sedap jer.... kalah Celine Dion. Hahaha

3) Running water
The sound of air yg mengalir masa kita mandi tuh memberi kita satu perasaan yg... SOOTHING. Kita rasa tenang jer. RedBerry suka dgr bunyi running water masa mandi. And of coz la biler shower tuh body kita pun rasa sejuk jer kan... mmg best la. Rasa happy.. it creates the feeling of gladness. Betul tak? Haaa that's y la kita start humming or singing tuh. :D

So tak kisah la apa org nak kata. Syok sendiri ke apa. Janji hati kita happy... and of coz la jgn menyusahkan neighbour kita pulak ye? Hehehe.... time shower la satu2 time kita nak berangan jd penyayi pujaan no. 1 dunia.

Sing with ur heart

Ok la. See ya in my next entry!

Till then..... A Bientot!
RedBerry


2 comments:

suamihanyisterizuki said...

ahaha suker jugakkkk....

hany pernah baca,org yg suke nyanyi nih, peratusan nk dpt sakit jantung rendah...ummm xsure la kan, hehhe

RedBerry said...

Hany! Hahhaa... mmg ada possibility tuh. RB ada baca jugak pasal nyanyi dlm shower ni la, yg byk menjadikan penyanyi2 terkenal skang nih. So ada chance la kita? *wink*