Tuesday, December 14, 2010

Ribbit! ..... Ribbit!

Bonjour! Comment allez-vous?

"Katak oh! Katak... kena kau panggil hujan?
Macam mana aku tak panggil
Ular nak makan aku.. Ular nak makan aku"

Uols ingat kan lagu ni? Lagu "Bangau Oh! Bangau". Dulu masa kecik2 mmg selalu nyanyi. Mcm best jer lagu nih kan? Hehehe... Sebut pasal Katak, before nih, RedBerry pernah citer pasal Zoophobia kan? RedBerry phobia kat kucing, my sister yg 2nd tuh phobia kat KATAK. Kalau uols lum pernah baca, click here. :D

Kalau tgk katak yg betul, RedBerry pun ngeri. Ermm.. it's more to geli la. Ye la .. tak geli ker tgk its slimy skin. Yucky! Pulak tu sekali dia lompat. Mau terkejut ko! hahaha. Tapi kalau kita tgk citer Disney, nampak frog tu cute jer. Pulak tu frog boleh cakap! Ssssooo "cute".. yuck! i still think it's GROSS tho.

One more thing abt katak... uols pernah dgr tak, "You have to kiss a lot of frogs before you find your prince". RedBerry dari dulu lagi dgr, esp time2 muda remaja, biler frust bercinta jer, mesti la ada org cakap camni. Ada satu article yg best yg RedBerry baca pasal The Prince, The Frog and The Frog Prince. Have a peek! click here


"You have to kiss a lot of frogs before you find your prince"


Kalau uols ni type yg tgk drama Melayu, mesti uols tgk citer Putera Katak lakonan Nora Danish yg sgt cute itiewww! Citer ni kat TV3 (4.30pm) or TV9 (8.30pm). Yg RedBerry tgk TV9 la. Citer tuh takde la best pun, tapi suka tgk Nora Danish dlm tuh. Well, RedBerry mmg peminat dia pun since dia berlakon Puteri. Yg paling suka kalau dia sebut, "Kita enjoy dulu!" Anyway, dlm citer tuh, Nora Danish ni suka sgt bela katak. Dia mmg suka katak. Punye la suka, sampai cincin pun dia pakai cincin yg ada shape katak. Interesting jugak ek? So RedBerry try la usha2 pasal frog rings nih, mmg ada ke? Jom kita tgk!


Chopard Frog Ring 

Uols tahu kan brand CHOPARD? Sapa tak tahu pegi google. Uols mesti tahu, coz boleh la ngendeng2 ngan hubby suruh beli. Tak dapat lain citer, janji cakap hasrat di hati nak pakai cincin chopard. hahaha.. berangan lagi weeyy! Ok, uols tgk cincin kat atas ni, actually cincin ni org pakai kat thumb. Try nak imagine camna rupanye kalau cincin ni kat my thumb? Errmm.. Kalau Mr RedBerry kasik hadiah ni, katak pun katak la.. mesti RedBerry rela kiss 'katak' ni... hahahaha.. Not so much of katak tuh nampak 'cute' ke apa.. but it's Chopard, beb.. Chopard!!


Diamond Frog Ring 

Cincin ni RedBerry suka. Cun kan? Cun sesgt! Mmg la ada shape katak tuh.. tapi since bukan kaler hizau, it is still acceptable lah. Uols.... DIAMOND tuh... D.I.A.M.O.N.D .. is a woman's best friend! ada lak kaler pink kat mata katak tuh.. comey gak! :P Berat cincin ni...


Diamond Studded Frog Ring

Again, it's diamond! Layan jer la uols.. baca blog nih, mmg best melayan angan2 yg MUNGKIN akan jadi kenyataan :D Ok frog ring ni pun cantik, coz takde kaler hijau yg nampak sgt mcm katak. Eventho ada shape katak tuh, tapi acceptable la kalau kita nak pakai kan? Comey gak. Again, comel tuh sebab????? YES... it's a diamond ring. Pompuan uols.... :)

So kalau nak suruh kiss a frog.. a real slimy gross frog, mmg lari lintang pukang lah! Tapi kalau kita dapat kiss a FROG RING... takkan tak nak kot :P

Ribbit.. Ribbit!

 
Ok la. See ya in my next entry!

Till then.. a bientot! XOXO
RedBerry

 

8 comments:

Hanis MY said...

RB ni memang fashion expert, kellas la i loikeee

RedBerry said...

Hanis.. isshh mana ada fashion expert. Hasni lagi stylo than me. Kan RedBerry nak tiru gaya Hanis :) Kalau redBerry expert, dah lama jd fashion consultant. RedBerry suka baca and share ngan kawan2. Kata kita kan fomfuan :D Nak beli tak mampu, u.. uwaaaa...

anie,Nagoya said...

pertama kali tgk cincin bntuk katak.u suka katak?penah cium katak?isshhh....tgk katak pun dah takut....inikan kiss....

RedBerry said...

Hahhaa.. anie, nope! i tak suka katak. Yuck! Tapi kalau dpt cincin Chopard bentuk katak tuh.. sanggup la cium cincin tuh .. :P

Kalau katak betul, mmg takut. Pulak kalau dia start lompat. aargghh.. ribbit.. ribbit!

mzhany said...

hana, stuju dgn hana, berry nih fesyen expert..uuu


eh, katak hijau...heheh tapi xsanggup kot nk pakai ;)

RedBerry said...

Hany laling... tak expert langsung.. haha.. RedBerry suka baca pasal fashion. So saja la share ngan uols. Anyway, katak hijau apa... hany kan suka hijau.. hehehe... Kalau chopard pun tak sanggup pakai? RedBerry sanggup.. blinggg blingggg :P

H A N S said...

hahaha..kelakar la RB ni. i loike ur statement psl POMPUAN UOLS. hahah :D

RedBerry said...

Hani, hehee.. betul la kan? Hope u like this post :D