Saturday, December 11, 2010

Barbie Look

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols suka tak Barbie? Well, kalau bukan skang pun, zaman kanak2 riang dulu? RedBerry suka sesgt!!!! Selalu berangan nak jd Barbie. Alaaa uols tahu budak2 kan, penuh dgn imagination. Tapi tak aci kan, sebab kalau nak dapat muka and body yg TOO PERFECT mcm tu - Busty with tiny waist. LOOK!!!


Too perfect kan? So unrealistic. ermm.. unless kalau buat plastic surgery la. Hahhaa.. come to think of it again, Barbie IS a PLASTIC. Right? In reality, to look perfect does not come cheap, u know. Mcm2 kena invest. In fact ada RedBerry pernah baca ada sorang nih from the UK, Sarah Burge... she spent over 1 MILLION DOLLARS just to achieve that perfect Barbie look. Sanggup? TAK, coz baik RedBerry beli rumah idaman and mini cooper!! Agree? 



Ok la. RedBerry bukan nak citer pasal Barbie. Well, ada kaitan ngan Barbie gak actually... it's BARBIE MAKEUP LOOKS. Jom kita tgk. Oh! wait. Uols tgk pix kat atas tuh. Kalau sekali tgk mmg nampak cam Barbie kan? Ye la... tu la Barbie Doll Makeup. Tgk dr jauh tak best kan? Jom kita zoom in!



Barbie look #1 - Kat sni eyebrow dia kaler lite brown kan? Ye la, coz rambut dia but blonde :) Kalau kita yg berambut hitam or dark brown ni, pandai2 la sesuai kan kaler eyebrow tuh ngan kaler rambut ye. Nanti nampak pelik. Eyeshadow lak kaler lak combo of cream + pink + brown + purple/dark blue. For sure, bulu mata palsu kena pakai, and kena apply liquid eyeliner. Baru nampak mcm Barbie. Lipstick kaler fuchsia and blusher pun kena apply kaler yg lebey kurang sama ngan lips kaler. Actually, this look nampak natural la skit for Barbie look. Semua nampak pink. Comel. Verdict: I loikeee!







Barbie look #2 - The second look lebey kurang sama jer ngan tadi, cuma dia tambah kaler hijau. Eyeshadow tuh uols kena mixed pink, green for the lid; dark brown for the eye crease and black/darkblue for the outer corner. Kalau tak salah RedBerry, this look lebey kurang sama jer ngan Barbie Look #3 below. Jom kita tgk.



Barbie look #3 - Tgk ek? Lebey kurang sama ngan #2 tak? Ada la kot. Yg paling obvious kaler hizau tuh. I love this green lah. Actually pix ni advertisement for MAC. In fact RedBerry pernah letak gambar ni dlm entry2 sebelum nih. Tapi cantik kan? yes? no? RedBerry suka! Rasanye sesuai ngan kulit asia. Kat eyabrow bones letak kaler pink and highlight kaler off-white skit. Blend together, jgn kasik nampak bertompok. Dekat crease tu RedBerry rasa uols boleh letak kaler brown, again blend lagi ngan kaler pink and offwhite tuh. Kat eyelid, of coz la kaler cream + striking green. RedBerry suka this look. Nampak gaya kena try tgk eyeshadow kat MAC ni nanti. Ohh itu budget next year ye. For this year, ada bende lain RedBerry plan nak beli.. kehkehkehkeh... Oh yeah.. for nose, uols guna BENEFIT 10, for shading and highlighting. Lips pulak uols guna kaler bright pink or fuchsia, tgk mana satu sesuai ngan kaler ur skin. Blusher pun kena kaler lebey kurang. Jgn pulak lipstick kaler bright pink, blusher kaler coral... ohhh sungguh RedBerry tak suka. Today dlm paper, RedBerry nampak makeup Rebecca Nur Al Islam... tak cun. Coz she used pink lipstick and paired with blusher kaler coral. Nampak so tak cun. Nampak jauh ok la, cun.. tapi biler tgk betul, sungguh tak kena. Ok dah dah la tu IKLAN... apa citer makeup dlm pix ni? Verdict: Suka sesgt! Kalau ada eyeshadow kaler nih, nak tiru :)





Barbie look #4 - This makeup nih kalau nak attend party boleh la. kalau tgk from nose down to the lips, nampak natural. Boleh la tiru. Lipstick kaler bright pink and blusher pun kaler pink jugak. Comey. Tapi kalau kita scroll up a bit and tgk part mata, RedBerry tak suka. Unless kalau RedBerry nak attend Barbie party or seumpamanya... boleh la jugak nak tiru. Verdict: 50:50.





Barbie look #5 - Kalau uols tgk makeup nih, without fake eyelashes, bright fuchsia lips kaler, makeup nih natural je kan? Ye la, eyeshadow pun just mixed of kaler cream, dark brown and skit dark blue/dark green kat outer corner of the eyes. Tapi biler dah letak lipstick kaler Fuchsia and fake eyelashes, trus jadi dramatic. Ni pun org kata Barbie look jugak. RedBerry cukup tak berkenan ngan eyebrows dia. Look at it properly. Kaler apa? Dark brown or black kan? Rambut dia kaler apa? Blonde kan? Nampak fake sgt look nih. Verdict: dont like lah.



So uols boleh la try to get these looks! Good luck!

Ok la. see ya in my next entry!

Till then....a bientot! Ciao Bella!!
RedBerry


3 comments:

mzhany said...

stujuuuu, baek beli mini cooper s kaler hijau..lagik puas hati hehehe

berry, xreti ar make up nih, camner...berry buat kelas utk hany ar bleh?

free ahahahaa

RedBerry said...

Hahhahaa.. Hany, masalah nye Berry pun lum lepas nak buat makeup nih. Tu pasal letak dlm blog nih. Just to remind myself to practice this look. Nanti kena beli eyeshadow kaler hizau ler. Takpe. Kita try dulu ek? :D

Zainatun Adilah said...

I always love barbie! :D they always look good.