Sunday, December 5, 2010

Gorgeous! .... Saudi of Arabia Princess Fatimah Kulsum

Ahlan Wasalan!

Sapa kata makeup nih senang? Setakat nak calit eyeshadow skit2 kat mata, nak letak lipstick, sapu bedak, mmg la senang, beb. Tapi nak dapat kan effect yg cantik dan menawan, esp kalau nak hadiri majlis rasmi, mesti nak nampak extra cun melecun kan? Fuhhh.... sapa yg pandai makeup tuh mmg gua salute sama lu la *chuckle*

Masa RedBerry tgh usha2 cara2 makeup arab, RedBerry ada came across a few pix. Rupanye she is Princess Fatimah Kulsum of Saudi Arabia lah :) Jom tgk makeup dia:



Makeup #1 - Dlm byk2 gambar ni kan, RedBerry paling suka yg nih la. RedBerry suka combo makeup nih. Uols tgk ek? Lipsticks kaler light purplish pink... I loikeeeee, sesuai dgn eyeshadow kaler yg sama plus light green (yg ni utk sama ngan kaler tudung ler). As usual, sebelum RedBerry dah share ngan uols kan, kalau makeup arab ni, kena pakai celak / eyeliner extra tebal wokey. Bulu mata kena makeup sure kena lentik and mascara kena apply extra tebal jugak. 

P/s: MZHANY, u suka hizau kan? Why not u try pakai tudung kaler ni and makeup camni? Share with me nanti ek? *grin*



Makeup #2 - Lipstick kaler mcm tadi jugak, lebey kurang, tapi it's more like raspberry punye kaler. Eyeshadow pun kaler ni. Kalau tak silap RedBerry, eyeshadow tu bukan satu kaler jer tahu. It is a blend of cream , yellow and of coz kaler raspberry camtuh. Her eyes are so cantik kan? Kita pun boleh, uols... hehhee... pakai la contact lens kaler grey or natural green :)  



Makeup #3 - Kaler lipstick, RedBerry tak brapa berkenan sgt. Kalau tgk secara keseluruhan ni, mmg nampak cantik coz blusher kaler apricot camtuh, lebey kurang kaler lipstick. But still, RedBerry rasa tak sesuai ngan RedBerry. eh eh.. apsal lak ada kena mengena ngan RedBerry ek? hahhahaa.. alaaa kalau uols tgk gambar, mesti uols try bayangkan kalau uols try pakai makeup camni kan? :P Tapi RedBerry suka makeup mata tuuuuu... Mata nampak menyerlah dgn kaler light green blend with dark green and yellow/ cream and skit dark kaler (black perhaps). So dapat ler green smokey eyes. Makeup siang or malam ni, both sesuai. tapi kalau nak makeup malam, kena gelap kan lagi la. 




Makeup #4 - What an interesting eye makeup, no? Kalau salah blend nih, nanti nampak cam apa jer. Seriously. Kat mata ni, rasa nye dia blend kaler cream, yellow, orange, dark brown. Lipstick tuh, RedBerry suka. Kaler nye sexy. Merah nya mak ngah gitiewww. :P 



Makeup #5 - Makeup nih cantik actually. But i dun really appreciate it, coz it's neither for daily makeup nor nite makeup. Unless kalau kita pegi dinner ada theme arab, kita leh try la yg ni. Or else.. errmm.. nampak artistic la.. ermm.. ok la, senang citer, RedBerry tak suka makeup mata dia :P Perhaps the eye makeup tak serasi ngan kaler tudung kot... ermm.. entah la. Apa2 pun, her makeup still cantik and flawless. 



Makeup #6 - For her, makeup nih mmg cantik. Tapi kalau RedBerry buat makeup camni, mesti nampak cam apa jer. Verdict: RedBerry kureng la yg nih. Unless kalau dia blend ngan dark kaler kat mata tuh. I mean blue is still blue la, tapi kena blend ngan other dark kaler, so that takde la nampak biru sgt. nanti org jumpa kita, org kata "hey.. u look... BLUE..." .. uwaaaaa

Saja jer nak share. Sayang kalau tak share pasal makeup Princess Fatimah Kulsum yg amat cantik ini!

Ok la. See ya in my next entry!

Till then... stay gorgeous!
RedBerry


4 comments:

Joy said...

salam kenal. haah..lawa nye make up dia. plus she's so gorjess

RedBerry said...

Howdy! Hey Joy.. yeahh salam kenal to u too :D Thanks for reading my blog, beb. Yup, makeup dia lawa sesgt! Kalau boleh makeup camni, gerenti boleh jd makeup artist la kita :)

Take care, laling.

Hanis MY said...

wahhh RB sangat terror dlm mekup eh? buatlah post cara or tips mekup, hanis ni buta mekup mmg tak reti langsung huhu...

RedBerry said...

skang berjinak pasal makeup nih. Kata sanggup pegi masuk kelas makeup tuh. Kahkahkah.. yeahh yeahh i know.. mmg giler. Tapi dah minat. Kalau nak kasik tips ke apa tu, i may not be the rite person, hun. Tapi kalau setakat nak share skit2 apa yg RB baca and belaja. Wokey jerr.. Nanti ada time, RedBerry tulis lagi pasal makeup ek?