Wednesday, December 15, 2010

Did u smile today?

Bonjour! Comment allez-vous?

This morning RedBerry kena drive pegi keje. Tak suka tul la. Uols tahu la KL ni.. JEM TART!! Tapi nasib la zaman skang ni ada radio kan? Boleh la layan perasaan ngan lagu2 best. Pagi ni muka ala skit berkerut lah... olohhh kata jem tart... jem tart nih mmg tak best langsung. Tetiba ada lagu SENYUM, TAK PERLU KATA APA-APA... SENYUM.. :D RedBerry taip ni pun dah senyum sorang. Waaahhh the word itself pun very powerful kan?

 S.E.N.Y.U.M...... S.M.I.L.E



ollll loohh lohhhhh... muncung nye! uols camni ke skang? hahhaah esp kalau depan boss kan? ohh yesss.. RedBerry kalau depan boss camnie la.. buat muka GERAAAAMMM jer... kan RedBerry pernah cakap.. hari2 rasa nak CEKIK boss tuh. Tapi kan tak elok la uols, muka cepat tua. :D hahaha yes yes... RedBerry cakap kat diri sendiri la ni.

Senyum itu sedekah... uols pun selalu dgr kan? Islam pun menggalakkan kita senyum.. SMILE.. say cheeseeeeeeeeeeeeeeeeee. This morning RedBerry dgr lagu SENYUM by our talented Malique and Najwa. RedBerry suka sgt lagu ni! Kalau tgh bengang2 pun, tgh hangin satu badan, boleh terusik manja gitiewww .. aaaaauuuuuuuwwwwww. *chuckle* The lyrics go like this :

Kacak luar.. kacak dalam.. kacak dengar sini
kalau saya senyum... awak mesti senyum sekali
kalau kita senyum... semua orang berjangkit
bila semua orang senyum.. dunia tiada penyakit

Betul apa? Kalau uols senyum, mesti berjangkit, org yg uols senyum tadi mesti senyum balik. Kalau dia tak senyum, meaning ur smile tu tak sincere (jeng jeng jeng!!!). Kalau sincere mesti org tu boleh rasa aura senyuman u tu, end up dia pun TERsenyum sama. Betul tak? Satu lagi kalau senyum, kita happy... biler kita happy.. hati senang... so mmg takde la nak sakit2.. betul gak ek.... :D

Senyum.... tak perlu kata apa-apa

Senyum.... tak perlu kata apa-apa

Senyum.... tak perlu kata apa-apa




Ay cantik luar.... cantik dalam.. cantik dengar sini
Kalau cantik senyum.... cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun... aku masih nak cubit


Senyum.... tak perlu kata apa-apa

Senyum.... tak perlu kata apa-apa

Senyum.... tak perlu kata apa-apa





So did u smile today? Senyum lah dengan ikhlas ye, uols. Remember... senyum itu sedekah :D CHEERS!!!
Ok la. See ya in my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry

8 comments:

MAPPIAU said...

:D hehehehe (tengah senyum ni tauu hiks)

RedBerry said...

Teehheeeeee :D ... RedBerry pun senyum habes biler baca ur comment, mappiau.. keep on smiling wokey.

ZuRin said...

suka jugak lagu ni...:) keep on ringing in my head...senyum..:)

Hanis MY said...

RB i pun tengah senyum jugak...alolo comey baby muncung tu

RedBerry said...

Zurin, i cant help it! I dgr jer this morning, dok terngiang2 lagu tuh. Tu yg tulis dlm nih. But it's true kan? Kalau kita senyum, semua org senyum.

RedBerry said...

Hanis... keep on smiling, laling... mmg comey sesgt gambar budak yg muncung tuh. Hahaha... buat kita gelak jer.

mzhany said...

;)

babYpose said...

At least ada RB, ingatkan i senyum :) Thanks :)