Monday, December 13, 2010

Mek Bunga... floral pumps

Hey ladies!!! Bonjour! Comment allez-vous?

Mek Bunga.. hehehe.. rasa nye kalau org panggey kita 'mek bunga' makna nye kita suka melawa kan? Correct me if i m wrong. Ke yg suka pakai bunga2 ek? Dok tanye colleagues budak2 kelate pun tak sure makna dia. Anyway, in this entry i am not gonna write abt MEK BUNGA.. no no.. ni pasal kasut berbunga.. aka. Floral Pumps. RedBerry suka kasut. Mmg suka sesgt. Tapi since kahwin, Mr RedBerry selalu pesan, pakai yg practical. Betul gak. Dah masuk 30s ni, nak pakai yg high heel 3-4 inch ni.. isshhh.. haru la. Unless kalau ke majlis jer la. Kalau pegi keje, aiyaaa... nak naik LRT. Apa ke hal nye. Nak simpan kat opis takleh, since buat 5S tuh, bawah meja kena clear. Tinggal selipar surau jer. Uwaaa.

Ladies, takkan uols tak suka kasut. Handbag suka kan? Kasut and Handbag mmg kita punye 'gadget' la. Amboi.. ingatkan laki jer leh ada gadget2 ni.. kita pun sama *giggle*. For kasut RedBerry tak kisah yg branded ke yg biasa, as long as CHANTEK.. and selesa. Kalau murah is a BONUS! In this entry, RedBerry nak share a few pumps / heels yg ada corak2 floral gitiew. Nampak feminine sesgt. RedBerry suka! Jom kita layan...

Christian Louboutin floral pumps

Floral Pump #1 

Semestinya Christian Louboutin floral pumps! RedBerry pernah citer kan dulu2 dlm my previous entry, RedBerry suka kasut2 Christian Louboutin. It's my dream heels lah! I have to admit that i cant afford it. Tapi at least RedBerry selalu pasang angan2, once day kalau diberi rezeki lebey, dapat a pair pun jadilah. nak merasa pakai kasut2 feveret Victoria Beckham. Tak salahkan, berangan. Bukan buat salah pun :P Ok.. pasal CL floral pump ni... RedBerry suka coz nampak feminine sesgt. Kaler dia lembut jer.. pastel kaler. Just imagine kalau kita pakai dress, plain dress pun takpe, coz heels ni dah floral kan? makeup ala2 light gitiew.. ohh comey comey.. mmg comey.. kalau kenakan dengan jeans pun cun. Baru nampak cam posh spice.. hehehe.. Layan jer la weyy..


Karen Millen rose bow pumps

Floral pump #2

Gorgeous! The combo of black and red... so classy and elegant. pulak tu ada corak bunga. RedBerry suka. Dah terbayang kalau kita pakai black dress, tak kisah la short dress ke long dress ke, mmg sesuai. Pulak tuh makeup dark smokey eyes with red lipsticks. Fuhh.. walla! Mmg naik seri. Handbag bawak la yg kecik jer, so that takde la overshadow kasut ni. Kalau pakai ngan jeans pun sesuai. Ooo lalalala.. in fact lagi sexy. Baju and jeans pakai biasa jer, then pakai kasut ni with hobo handbag, fuhhhh... puas hati. Tak nampak over the top, tapi nampak subtle yet elegant. Boleh imagine tak? :D Ada lagi... layan layan...

Anne Klein green pink pumps

Floral pump #3

So far kalau uols pasan, mesti kasut tuh ada kaler merah. Nak buat camna, beb.. RedBerry.. redhotbabe :D pasan pasan.. layan layan.. uols layan jer kegilaan ku ini ye. Ok abt this pumps, RedBerry suka coz kaler dia, design dia and very practical. Ye la, heels dia pun tak tinggi sgt. Guarantee boleh pakai dengan selesa nye. For sure kalau pakai skirt yg kembang paired with this heels, mmg cantik. Kalau dgn jeans pun ok. In fact nampak trendy and feminine. Ye lah kalau dah umur masuk 30s, takleh nak pakai yg pelik2 dah, tak sesuai. Umur 30s la time for us nak la belle elegance (beautiful elegance). Bunga kat depan kasut tuh, lagi la nampak feminie nye.. chanteeeekkk.


Naughty Monkey baselin pumps

Floral pump #4

Kasut ni unique. RedBerry suka. Nampak tres chic .. very chic. Tak tahu la RedBerry akan pakai ke idak kalau beli. Tapi mmg RedBerry suka. Ada floral2 skit.. kaler pun nampak soft jer. RedBerry actually suka yg part nampak cam jahit2 tuh.. hikhikhik.. comel. Kalau RedBery beli, mayb RedBerry pakai ngan jeans and blouse lengan pendek. Makeup, ermm.. makeup light jer la, sebab nak kasik nampak casual. Brand apa ni? Naughty Monkey. From the USA kot. I dunno, never heard of it. Tapi pedulik, nak letak jugak dlm blog nih, coz RedBerry suka!



Naughty Monkey women sweetie

Floral pump #5

This is another product from Naughty Monkey. Cute kan! Tapi kalau pakai kat Malaysia ni, alamat nye hitam la kaler putih tuh. Kalau beli kasut ni, kena pakai time pi majlis jer. Kasut ni sesuai kalau pakai ngan kebaya or kurung, Dun u think? I love the design and the kaler. Tinggi pun ok, takde la susah nak jalan. So kira practical la jugak. Kalau uols tgk products from this brand, semua cute2.

Roger Vivier pink white peep toe flower shoes

Floral pump #6

RedBerry suka sesgt kasut ni coz it's combo of white and PINK!!! RedBerry suka gak pink. Nampak sgt kewanitaan gitiewwwww. Kasut ni RedBerry takkan pakai ngan baju kurung or kebaya. Sangkut dik nun. Kalau pakai ngan skirt paras lutut nih cantik. As long as tak sesekat ngan bunga2 yg ditampal tuh, ok la. It looks so girlie kan? Suka!
CHANTEEEEKKK kan???? lalalalalala... best nye kalau dapat. Boleh tak RedBerry nak semua nih? Tapi... tak mampu.... *sob sob*.. nampak gayanye.. *cheeky smile* Mr RedBerry... yoohoooooooooo!!!!!

RedBerry..... Dream on!!!
Ok la. See ya in my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry



3 comments:

mzhany said...

hehehe, auuuwww bunge bunge...tp kalau kena gaya memang melatopssss kan berry...hany xpernah ada lagik yang jenis bunge bunge nih...mungkin bleh carik kot pas ni kan...

RedBerry said...

Apa lagi hany, mintak la MZ hadiahkan kasut berbunga2... mmg nampak feminine habes, pakai jeans, naik motor besar u tuh.. fuhhh kelllasssss!

mzhany said...

ahaha, motor besar pinjam dr MRB bole la...;)