Friday, December 10, 2010

Vrooommmm! Vrooommm!! Ninja!

Bonjour! Comment allez-vous!

O lala!! Kalau uols tgk title kat atas tuh... uols agak2 la pasal apa ek? Something to do with a vehicle... rite? Yeaaahh betul! Tapi apa ek? Apa dia? Mini Cooper? Uwaaaa jgn la menghancurkan harapan ku ini.. yg ni dlm mimpi la dik non... *dreaminngg* zzzzzzzz... snoringggggg....

Apasal lak RedBerry tulis pasal nih? Actually, yesterday we all pi usha2 satu bende ni.. kebetulan kena lak timing dia.. terus kita booked.. apa ek? It is....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Kawasaki Ninja 650R 2010 model


It's KAWASAKI NINJA 650R!!! can u believe that??? Me maself cant believe it neither! It's a new model.. 2010 model. A brand new big bike. Mr RedBerry mmg giler kat big bike. Nak beli Harley. Kena la pk kemampuan, beb. So since ada rezeki and peluang... anak pun lum ada ni, why not we give a shot! Biler lagi nak merasa bercinta atas motor.. kahkahkah *gelak tergolek* Kaler apa? We chose GREEN... kata nak GO GREEN kan? :P InsyaAllah we all dapat by end of this month or early January 2011... hadiah for us.. hadiah tahun baru. Suhweeetttttttttttttttttttt.....!!!

P/S: MZHANY... i know mesti u suka kan? coz kaler hizaaauuuuuuu.... :P

Ok la. See ya in my next entry!

Till then.. vroomm vrommm!!! a bientot! Vrrrroooooommmmmmm
RedBerry

7 comments:

Hanis MY said...

wowww sooo romantic gitu, eh nanti letak gambar tau naik ninja tu teringin nk tgk...RB tahu bawa motor ke?

RedBerry said...

Sedak baca soklan Hanis! Kahkahkah... tahu bawak moto? Bawak basikal pun tak lepas.. u know! Uwaaaa... mmg RB kena blaja slow2 la. My husband dah kata dah, mmg kena blaja ngan sorang pakcik nih. Erkk camna ni, kaki bukan sampai pun. Tapi this bike, for sure my hubby la bawak, Hanis. Setakat nak action lebey, RB amik gambar jer la. kahkahkah. Nanti once dah dapat, RB update ye. Lalalalala...

mzhany said...

nangesssss!!!!

berry,
seyes chanteqqqq...plissss dah dapat, selalulah update psl green bike nih k.

berry, big boss hany pun ada 1bike nih, sejibik. dia bleh tayang kat hany sambil cakap, kalau u boleh bawak motor i nih, i belanja u.

hany tgk je motor dia kan, ahhhh gile nak menjerit ok sbb hijauuuuu pastu dia bg kunci kt hany then tinggalkn hany depan motor dia, dia masuk opis...harusla hany xleh bwk, dgn baju kurung bagai...ishhhh gerammmm....

dan skrg dia tambah bike lain lak itam punyer...lagik besar...

ckp kt MRB, gud gud motor nih beshhh ahahaha hany ni bias nih...hehehe

H A N S said...

fuyyooooooooooo!! mesti berat motor ni kan? nk bw motor ni kna ader lesen lain, bkn takat ader lesen motor biasa jer kan? huhuh..xper2, blh blaja slow2 :) RB, org link ur blog to mine k. thanks :)

RedBerry said...

Hany aka MZHANY: Harussssssssss nanges kalau hubby cakap camtuh. Kalau dah pakai baju kurung, camna nak bawak motor nih. U ada hapdet dlm ur blog tak pasal ur bike? Nak baca! MZ suka big bike ek? Sama la ngan MRB. Lelaki.. i suka handbag :P

Hani aka HANS: I try duduk jer atas motor nih masa nak booking. Boleh rasa BERAT nye. Dgn tulang ku yg tak brapa nak besar nih, rasa nye mmg nanges la kalau suruh amik lesen! Tapi sebab hubby punye pasal, sanggup jer la... redah jer :P

Anyway.. nama korang ni lebey kurang jer.. nasib sorang HanY and sorang lagi HanI. hehehe...

Take care, lalings! XOXO

anie,Nagoya said...

vrommm....vrommm...kita kaki motor.tp dah 10thn tak bawa.kalo bawa mgkn dgn kelajuan 10km.hahahaha

RedBerry said...

Anie... seriously??? U mmg power la bawak big bike nih? Cool! U know what my MIL is here. Biler dia tahu my hubby nak beli motor besar, membebel kata buang duit... hahhaa.. aduihhh kena seketul pagi nih. Anyway, looking frwd nak dapat motor nih.. hahha