Saturday, January 15, 2011

REMP-IT!

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols!! Waahhh new year mcm2. Agak bz la jugak kan? Pasal keje lagi la mcm2. Masih belum terlambat RedBerry nak wish Happy New Year kan? Semoga 2011 membawa rezeki yg berlimpat kali ganda for us. Anyway... byk nye RedBerry nak citer ngan uols. This entry, RedBerry citer pasal remp-it dulu la ye *grin*

Uols ingat tak entry pasal big bike dulu. Kalau dah lupa please click here. On Wednesday, 5 Jan 2011, our Ninja 650 aka ERF dah sampai ke rumah!!!! Superb!!

Kawasaki Ninja 650 aka ERF

RedBerry panggey Ninja la senang ok? Malam baru dapat motor tu, trus ronda2 kat area umah, keluar dinner naik Ninja. Ohhhhh trasa 10 years younger uols!!!!!! Hahahaha... :D Apa org kata.. ala2 Awie and Erra zaman they all bercintan. My fren panggey Mr and Mrs RedBerry as Awien and Erot. :P Ok tak, uols? Hahahhaha.. aduihhh dok tergelak sakan.

First time naik Ninja tau keje on Friday the week dapat motor tuh la :D Trasa laju semacam. For ur info, RedBerry pernah naik kapcai jer. NAIK wokey.. bukan BAWAK. Lesen tak pernah ada. Tu pun masa bercuti kat Phuket arie tuh (Oct 2009). Mr RedBerry masa tuh pun bawak pun takde la laju sgt. Tapi dat day, merasa la kat MEX hiway tu kan. Paling laju Mr RedBerry bawak, 110 km/h! Uols boleh imagine tak, i yg petite ini, naik motor yg laju. Trasa nak terbang ke belakang!!! Hahaha.. Nasib RedBerry pakai full face helmet yg BERAT (in fact trasa lagi besar dr my body) and bawak laptop pun yg BERAT. so that badan pun BERAT la atas motor tuh. Aduihh, wat an experience lah. Lama2 mesti dah ok. Kata baru lagi, beb. Jakun semacam la. :P

This week kira baru 3rd time naik la... best sesgt. Sampai skang kalau naik ninja tersengih... Jakun tak habes weeyyy.. hahahaa.. layan jer la, uols...............

Ok la. See ya in my next entry, lalings! Vrrooommmmmm VVVrrroommmmmmmmmmmmmmmmmmmm..

Till then.. a bientot!
RedBerry




5 comments:

ZuRin said...

Weeehoooo....motor besau! Mesti bestkan...teringat time-time dating masa single mingle dulu...hehe...:)( walaupon dulu kita naik bas n lrt jer time dating...hehe)

MAPPIAU said...

wahh laju giler tuh, tapi tula bak kate my hubby kalau dah naik moto besau macam tuh takat 110 tuh apekedehal hahahaa sabor jela kan. hihihi

mzhany said...

berry berry berry, wohooo sronok owh...pastuh make sure pakai suit khas naek motor nih, yang kulit tuh..cayalahhhh...KL-JB selamber 2jam boleh sampai...ahahaha mungkin kurang dr 2jam.sronok owhhh...

pssttt berry, pergila amek lesen, beshnye dapat lenjan ninja camtuh...owhhh teringinnnn....

RedBerry said...

Hello u, ladies!!! *hugzzz*

Zurin - U have no idea, beb!!! Trasa muda 10 tahun, u!!! hahhahhaa.. Weekend jer, kalau tak ujan, ronda ngan motor. Kehkehkeh...

Mappiau - OMG! ur hubby kata camtuh? Aiyooo, i cant imagine kalau my husband bawak laju lagi... terbang la i... kahkahkah

Hany - Tu la, lum ada jaket kulit lagi. Nanti la biler ada ongkos lebey skit. Amik lesen? Aiyooo tak brani, beb... kasik husband jer la bawak, i dok blakang jer :D

H A N S said...

fuyyyoooo!!! bestnyer rempit nek moto besar! hehehe :)