Tuesday, January 18, 2011

Bukan Diriku

Bonjour! Comment allez-vous?

Mula2 RedBerry taknak tulis kat blog nih. Tapi i just can't help it. I am totally addicted to it. It aint makeup crazy.. nope. It's a SINETRON! Aduihh... entah camna boleh terjebak ngan citer nih. Gue emang suka banget nonton BUKAN DIRIKU! Hahhaa.. i know.. i know.. dah byk Sinetron Indonesia kat Malaysia ni kan. Tapi tak tahu la camna boleh terlekat ngan citer ni. Kalo kamu suka banget ama sinetron, kamu pasti nonton Bukan Diriku. :D


 Baim Wong, Bertran Antolin dan Dwi Ariyanti

Rupanye citer ni dulu dah ada kat NTV7 ke apa. Tapi skang ulangan kat ASTRO RIA. Kalau on Saturday kan ada marathon from 10am to 2pm camtuh. So kalau missed yg weekdays (for sure!), mmg boleh tgk la on Saturday. RedBerry baru discovered wokey. Boleh tak? Ok ok.. citer nih takde la superb mana. Tapi i dunno, mayb jalan citer santai, takde la berat sgt nak pk, kisah cinta, tapi takde la cinta yg meleleh sgt. Citer jugak ada sedih nye. Ada jugak sampai nanges sorang2. Ohh yess...believe it or not, biler tang sedih tuh sedih. Tapi citer ni ada lawak and cute nye. Tu yg RedBerry suka. Kenapa cute? sebab of this guy!!


Baim Wong

Baim Wong! Yes, Baim Wong! aduih mamat nih.. dlm tuh mmg la takde hensem sgt kalau nak compare ngan Bertran Antolin kan? Tapi .. kalau uols tgk dia berlakon sebagai Ryo atau Loki.. kamu bisa jatuh cinta! *LOL* Again, apa yg pelik nye, his voice takde la macho ke apa.. in fact masa dia nyanyi, mmg sengau habes, uols! Hahaahhaa.. but still.. he's cute! RedBerry paling suka biler dia panggey AYLA.. nama cewek dia dlm citer nih. errmm... Loki.. loki...

There's no doubt la the actress, Dwi Ariyanti as Ayla, mmg cantik. She's got her natural beauty. Suka tgk makeup dia.. heheh *wink* Tu yg biasa RedBerry usha kalau tgk indonesian actress ni. Makeup cantik. Actually, RedBerry tak kenal sorang pun pelakon2 ni. Tak pernah tgk they all ni berlakon. Sekali RedBerry try la to find out pasal Baim Wong and Dwi nih... Rupanye dah byk citer yg they all berlakon dan ditayangkan kat Malaysia ni. Cuma.. RedBerry tak tgk :D

Satu lagi, RedBerry suka citer ni coz of its theme song - Bukan Diriku from Samson. Sesuai jer ngan citer nih... *grin*

So layan jer la, my addiction skang nih. Nasib citer ni bukan 100 or 200 episodes, wokey!! It's only 25 episodes. Fuhhhh... tapi.. wait!!! Kalau Baim Wong berlakon dlm citer lain... so how? Dgr ada citer baru Kejora dan Bintang, kan? and it's 72 episodes... WHAT????  hahahhaa ... lepas nih sah! RedBerry bisa omong indonesia! hehehe..

Jom tgk skit pasal citer ni, RedBerry amik from youtube... tgk LOKI ye... :D





Ok la. See ya in my next entry.

Till then.. a bientot!
RedBerry

9 comments:

Hanis MY said...

Bestnyaa leh lyn drama..dah lama hanis tak tgk drama...

RedBerry said...

Hello, Hanis *hugz*

Ohh yess.. mmg best layan drama. Esp kalau drama tuh mmg best dilayan :D U lagi ada advantage. U boleh tgk citer jepun and paham pulak tuh bahasa jepun. Tapi kalau layan citer korea lagi best kan? Tak kisah la... janji kita bahagia, beb... hehehe

p/s: Main snow nampak... best nyeeee...

mzhany said...

hehehe hany lak layan drama tv3 tuh, yg tgh2 mlm tuh...erk idokler tgh malam sgt, 10.30 tuh. rasanya dari bujang smpai la ni. bujang dulu, hany sorg2 je duk melanguk tunggu cite kul10.30, org lain dah masuk kandang semua...sekarang paksa MZ skali tgk drama 10.30...ahahaha

addict owh citer berepisod ni, kalau terlepas 1episod, eii geram geram kan berry...

RedBerry said...

Hi, Hany *hugz*

Citer apa 10.30 ek? RedBerry lak malam2 tak layan sgt citer kalau dah lepas kul 10pm.. biasa nye Mr RedBerry pasal la series ke apa yg dia download. So no chance la nak tgk citer apa lepas kul 10 malam. Isshh... mmg, kalau dah paham citer tuh, terlepas lak 1 episode, mmg tension. Kahkahkah... entah apa2 la. :P

mzhany said...

berry, boleh tak buat entry psl nk buat shading kt hidung...hehehe hidung berry mmg la dh manshung, tp hidung hany tak manshung...hihihi teringin owh nk tahu camne tekniknya


manshung=mancung ;)

E.d.Y said...

banyak betul cite2 indon skrg...jalan cite tetap sama...dah malas nak layan..huhu

RedBerry said...

EDY... RB tak suka sgt citer indon lain. Tapi yg ni.. i dunno la... somehow, i boleg terlekat depan tv. Gosshhh... penangan Baim la nih.

RedBerry said...

Hany, insyaAllah... Berry boleh nak ajar. tapi tak tahu la betul ke idak cara nye. Hahahhaa... main hentam saja selama nye. Sementara tuh Hany boleh tgk kat Youtube. Oh yeahh.. Berry guna Benefit 10.. mmg utk shading. Senang nak buat. Nanti ek?

mzhany said...

ok ok daku tungguuuu... ;)