Friday, January 7, 2011

Rockport

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols suka tak kasut? Yes, shoes... esp high heels? Stiletto, pump, wedges, block, tapered... mesti suka kan? RedBerry pun suka! cantik tu mmg la cantik. Tapi kita kena cari yg mmg elok utk dipakai. Bukan saja cantik, tapi comfortable. Kesian la kat kaki kita kan? Kalau yg tinggi, sekali lenguh sana sni. Well pompuan kan, uols.. kalau nak cantik.. sanggup ajer :D

Mr RedBerry takde la kata tak kasik RedBerry nak beli kasut yg tinggi, tapi dia selalu pesan, make sure beli yg betul2 KASUT. Bukan nye sekadar potong kayu.. and wallah! jadi kasut. Mr RedBerry mmg particular skit pasal kasut nih. Beli yg mahal takpe, as long as bende tuh berkualiti, tahan lama and selesa. Mr RedBerry selalu suruh beli Clark or Scholl. Clark RedBerry pernah pakai masa study dulu. Ye lah kat obersea, tak de la trasa mahal sgt kan. Pulak tuh kat sana, mmg asyik berjalan jer. So mmg tak pakai la high heels nih. Mmg selalu cari comfy shoes. Scholl lak, RedBerry tak pernah try. RedBerry selalu trasa Scholl for senior citizen. :D Tapi sebenar nye tak. It's for everybody. Cuma RedBerry tak minat sgt coz takde yg nampak cam trendy skit kan?

Ingat tak post pasal RedBerry terserempak ngan Yuna? Masa tuh kan RedBerry tgh dating ngan Mr RedBerry kat The Curve. Mmg time tu jugak tgh usha kasut. Sekali Mr RedBerry bawak masuk satu kedai kasut nih
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ROCKPORT

Mr RedBerry kata beli kasut kat sni lah. Ni baru nama nye KASUT, bukan yg selalu dok beli kat mana2 tuh. RedBerry sengih jer la. First time masuk kedai Rockport nih uols.... :P Rupanye it's a USA brand and kat The Curve ni, its first concept outlet kat Malaysia. Kalau RedBerry baca2, ada lagi outlet kat Malaysia nih, rasa nye satu lagi kat Queenbay Mall and Bangsar Village. Tapi Redberry tak sure. Mayb uols yg selalu masuk kedai ni boleh share ngan RedBerry.

Redberry pun dgn happy nye masuk la kedai ni. Usha2. Bukan sekadar jeling wokey.. mesti tgk price. Alamak!! Mahal nye.. beratus la jugak. Tapi kalau pk2 balik, ni bukan nye kasut yg biasa2. Kalau beli Clark or Scholl pun kena bayar beratus jugak kan. Apa yg RedBerry suka pasal Rockport, design dia nampak trendy skit la nak compare to Clark or Scholl. Takde la nampak cam org tua :P Ada a few yg RedBerry dah TARGET wokey! Hahahhaa.. gelojoh kan? Hahhahaa.. lum apa2 lagi dah target 2 -3 kasut. RedBerry kata beli satu dulu. So RedBerry pk mmg nak cari kasut keje. So i bought a pair of this one (cuma kaler yg RedBerry beli tu lebey kurang kaler turquoise gitiew):


Rockport Spring Park Denim


Jom kita tgk skit facts pasal kasut yg RedBerry beli:

Designed for easy summer style, the Rockport® Spring Park women's dress shoe features a soft fabric upper and a lightweight tricot lining. adiPRENE®+ and adiPRENE® cushioning technologies combine to provide responsive shock absorption, and a leather sockliner offers dependable moisture management.

Features
  • Fabric upper
  • adidas® adiPRENE®+ and adiPRENE® cushioning technologies
  • Tricot lining
  • Leather sockliner
  • Rubber outsole
  • 70mm heel height

Kalau uols baca pasal ROCKPORT, their principal is plain and simple : WALKABLITY. Apparently, the technology used is adiPRENE by ADIDAS! Ohh no wonder la. So based on my experience yg first time pakai la kan... mmg comfortable, trend pun takde la out-of-date, takde la boring, kaler pun mcm2 jugak, tapi most importantly, mmg kalau pakai ni, TAK MAHU LAGI KASUT YG LAIN!! hahha mcm iklan Pantene kan? hahhahhaa.. but seriously, sekali dah try pakai ni, mmg comfy sgt, and next one, RedBerry dah target a few yg lain. *big grin* Dah mintak izin ngan husband and dia mmg kata OK, NEXT TIME beli Rockport jugak lah :D RedBerry suka!!!!

So apa lagi uols, try la usha2 kat ROCKPORT... and share with me ur thought abt this brand ok?
Ok la. See ya in my next entry!

Till then.. a bientot! Look cute and stay comfy... lalings.
RedBerry


6 comments:

Hanis MY said...

Wahhh cantiknyaaa kasut baru RB i loikee, rockport tu!

mzhany said...

berry, huhuhu hr tu hany ad ushar, kasut kat scholl, terus mmbe ckp ko ni taste org tua ar...ahahah sioottt jer...

skrg ni hany pakai wedges hush puppies, setkt skrg ni mmg slesa dan tak pernah merungut lagi la hehhee

RedBerry said...

Hany.. hahhahaa... mmg yg tu la selalu org ingat kan? Actually bukan utk org tua jer. Utk kita perempuan yg nak jaga postur badan pun, kena pakai comfy shoes. Hush Puppies elok. Ada letak dlm ur blog tak?

H A N S said...

hohoho..slalu gak dgr, org kater scholl utk org2 tua..x jugak sbenarnyer kan..tringin nk pakai high heels tp raser mcm x sesuwei sbb sy mmg dh tinggi pastu pkai heels, raser org lain rendah jer. hahahah

RedBerry said...

Hani, untung u dah tinggi. Skang byk flat shoes yg comey2. Kat Rockport pun ada yg cantik2. :D Hani boleh pakai high heels tapi jgn la amik yg tinggi sgt :D

mzhany said...

berry berry...

busy eh...xde hapdet ni ;)