Friday, September 9, 2011

Sungai Petani..... Mee Taulat

Bonjour! Comment allez-vous?

Citer pasal raya lagi.... kehkehkehkeh. Jom layan.

2nd day raya, RedBerry bertolak balik ke rumah MIL. Sampai jer kat SP, my MIL takde kat umah, keluar dinner kata nye ngan anak menantu yang lain. Since we all pun dah lapar, MRB bawak RedBerry ke satu restoran tepi jalan. Kira mcm banglo lama, converted to a restaurant. Kat sni special ngan Mee Goreng and Mee Rebus.


Signboard Restoran Taulat


RedBerry...........Mee Goreng Taulat


Mr RedBerry........Mee Rebus Taulat


Harga murah sesgt. RM3.00 jer. Sedap pulak tuh. Especially the Mee Rebus. Ada 3-5 jenis kuah dia campur dlm tuh. Tu rahsia family la. Kalau family business lah. Tapi masa they all prepare the food, boleh nampak la segala jenis kuah dicampur dlm mee nih. Sedap!

Since RedBerry masuk sampai la habes makan, nak balik.... orang tak berenti. It's either they all makan kat situ, or bungkus. Bukan nye sebungkus dua... tapi sekali order for take away, ada la dlm 5-10 bungkus. Kata raya... and everybody pun tingin nak makan mee kan. Dah tak larat nak telan rendang kot. hehe

Kalau uols singgah SP... singgah la Taulat. Recommended.

Ok la. See ya in my next entry!

Till then.... a bientot!
RedBerry


6 comments:

mzhany said...

berry, sedapnye nampak...sgt teruja dgn gmbr pertama tuh. uishhh mabeles jer...

RedBerry said...

Hany,

Yes, mmg sedap. Depa goreng campur ngan kuah kacang. Tu sedap tu.... sluurrrppp!!

ibu amin mursyidi said...

RB, dulu dulu mee taulat ni penuh dengan taugeh je... kitorang pangge mee toge.. tapi orang still ramai.. haha... memang secret recipe sungguh... tapi memang sedap arr...

RedBerry said...

Anis,

Owhh ye ke? Rasa nye tu first time merasa, selama ni dok rasa Mee Alauddin (camtuh la lebey kurang), yg jual bawah pokok jer. Apa2 hal pun, kalau nak compare ngan KL, mmg tak dapat la rasa mee ni. hehe. U pun org SP kan? U shud know better... :D

eynda said...

My hometown! Balik raya hari tu tak sempat ke taulat... selalunyer mesti singgah tapau atau makan kat situ..

RedBerry said...

Eynda,

Owwhhh org SP jugak ke? Hehehe.... tu la, mmg sedap kan? Seronok tgk masa depa prepare the food, cepat sgt.