Saturday, September 17, 2011

Red Lips...... for Classique RedBerry

Bonjour! Comment allez-vous?



Uols suka tak red lipstick? Bukan setakat merah jer... tapi yg betul2 merah mcm dlm pix kat atas ni. RedBerry tak pernah ada pun, tapi baru2 ni dapat gift masa beli perfume Lancome. Bukan nye lipstick pun, it's lipgloss yg kaler merah. It's called - LANCOME L'ABSOLU CREME DE BRILLIANCE - in ROSE MYTHIQUE.

Kalau lipgloss takde la tahan lama sgt. Pakai sekejap, lepas makan dah hilang. Tetiba today teringat pasal classique look, biasanye mesti ngan classique red lips. Cantek jugak kalau buat that look. We will try to keep the eye makeup VERY minimal, and we enchance our lips with a really bright red color. Perghhh!!! Mesti klasik habes!

Jom kita tgk celebrities yg pernah pakai bright red lipstick:


Angelina Jolie


Kim Kardashian


Jessica Alba

Aishwarya Rai


Opps!!! STOP THERE!!!! 

Sapa kata celebrities kat luar negara jer pandai pakai red lipstick. Kat Malaysia pun apa kurang nye. Ni di antara yg RedBerry suka tgk. Jom usha!


Noryn Aziz

Dato' Sheila Majid


Dato' Siti Nurhaliza

What say u? Klasik kan? Takde la nampak outdated ke apa? Kalau uols pandai play around ngan eye makeup, takde la nampak mcm zaman tok kadok wokey.... in fact, nanti uols nampak classique and sexy!


WALAUPUN.... bibir tu tak cukup merah.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



RedBerry nak jugak letak gambar RedBerry!!! hahahaha


DO U KNOW THAT....

WEARING DARK RED LIPSTICK MAKES YOUR TEETH LOOK WHITER.




Nanti nak beli la lipstick yg betul2 MERAH. Baru la Classique and makes my teeth look whiter!

*all the pix of the celebrities are courtesy of Mr Google.com. Thanks*


Ok la. See ya in my next entry!

Till then.... a bientot!
RedBerry


8 comments:

mzhany said...

berry, hurmmm hany macam takot je nak pakai merah mak ngah ni hohoho....

RedBerry said...

Hany, Berry pun takut... tapi kalau kena dgn gaya makeup, mmg cantek. Esp kalau nite makeup. Nanti kalau Berry dah beli, Berry try buat the nite look ngan very bright red lips... hehehe

Joy said...

pernah gak pakai lipstik merah..terasa bibir kecik munggil je..heheheh

RedBerry said...

Joy,

Ohh really? Ada dlm ur blog ke? Which entry... nak tgk... :D

anie,Nagoya said...

hahaha...dia pun tak ketinggalan.but tak bape merah le...sesuai wane yg you pakai tu.tak over n lembut.ehem...cam tau2 je dia.kita skrg tgh beranikan diri nak cuba lipstik yg merah menyala ni.

RedBerry said...

Anie... hahhahaa... biasa la, nak jugak letak muka kat sni.

Jom kita ramai2 beli lipstick yg menyala. Once u dah beli, let me know!!!

mzhany said...

berry, mana pergi...lama tak update

RedBerry said...

Hany.. hehe... tak pi mana2. Bz segt. Tu pasal dah lama tak update. Owh! Berry baju jer beli lipstick MAC yg MERAH... nanti Berry update :D