Sunday, September 11, 2011

Hi Tea at..... Coronade Hotel, KL

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols buat apa tuh? Weekend uols best tak? RedBerry tak pegi mana2 pun, just lepak2 keluar dating ngan MRB. Sambil2 tuh, praktis makeup lah. Hahahaha


Sebelum puasa, MRB ada beli coupon for hi-tea kat hotel through GROUPON. Apparently, kalau kita register ngan groupon, nanti kita akan dapat la mcm2 discounts. Tak kisah la apa2 pun. Restaurant, Hotel, spa, etc.


Hi-tea ni kat The Coronade Hotel, KL.... it's just next to SOGO. Kalau uols nak pegi, kat sni susah nak parking. It's either uols parking jauh skit, or valet parking kat depan hotel ni jer. Tapi mahal la (for me...). It's RM16. Tapi since takde choice masa tuh, bayar jer la.

For the hi-tea, kalau tak silap the price was RM63++... tapi through Groupon ni, we all dapat a good deal. It's only RM23-28++ camtuh la.... but less than RM30 per pax, for sure.



Nama restoran tuh MAKAN MAKAN. Comey kan? *grin* Tempat ni takde la besar sgt, tapi kalau for makan2 ngan ur love ones, best jugak la. Since RedBerry pegi for hi-tea, so selection of food tuh takde la byk sgt. Ada section for main course - nasi, lauk pauk, noodles, salads.... another section for tea/coffee.... and another section for dessert - kuih, ice-cream, fresh cut fruits.


First round, RedBerry amik nasi goreng, pak choy/mushroom goreng, daging masak kunyit, kentang goreng skit, sotong masak sambal & udang masak lemak. Ni pun dah kenyang giler... hahahaha



Lepak2 sembang2 sat ngan MRB, then trasa lapar balik. For the second round, trasa nak makan lite jer. RedBerry amik springroll, skit salads and some mussels. Kalau ada oyster, best kan? hahahaha...mimpi la. Bayar punye la murah, ada hati nak makan oyster.


For dessert, RedBerry amik just a few kuih and kek jer. Dah kenyang kan? Tapi biasa la, tingin nak merasa. *grin*..... kalau dah makan kuih, kek.... of coz la RedBerry trasa nak minum hot drink...so i chose....


BLACK COFFEE!!!

Hahahaha... perfecto! Makan kek, kuih and black coffee. Pergghhh sodap! Skang ni RedBerry tgh suka black coffee.... hehehe



Kalau uols nak offer yg best try la search for GROUPON. Uols register, then nanti they all akan send u mcm2 promotion.

Nak tgk product apa yg RedBerry guna for this look, CLICK HERE.

Ok la. See ya in my next entry!

Till then.... a bientot!
RedBerry


2 comments:

Joy said...

wiken br ni dating dgn mr hb gak. movie time n mkn2 jugak...cun la redberry in last pic tu ;)

RedBerry said...

Best kan dapat dating... esp after penat keje for 5 days, mmg nak lepak habes.

Thanks. Pix last tu masa tgh makan, org keliling dok usha, apa ke bende la minah sorang ni buat tgh2 makan.. kata ada blog... pedulik! :P