Tuesday, September 6, 2011

Indian Hand Painting...... for Aidilfitri

Bonjour! Comment allez-vous?

The beauty of 1Malaysia. Tak semestinya nak tunggu sampai Deepavali jer... raya ke, wedding ke, or any other majlis yg besar, mesti di antara kita suka Indian Hand Painting kan? Saja nak memeriahkan suasana. Baju dah cantek, mesti hiasan tangan pun nak cantek kan?

Tak plan pun. Raya eve tuh (almost midnite la jugak), we all jalan2 area Puchong ni, sekali ada satu ala2 bazaar kecik jer, buat hand painting ni. Biler tanye baper, dia kata RM5 each. So RM10 ok lagi la kan? Ramai gak dok bratur tunggu turn. Apa lagi, MRB kata buat jer la, kata nak pi raya and majlis kahwin pulak nanti. 



Ni time baru lepas kena paint. Still nampak itam. RedBerry prefer kaler nih, nampak unique. Nanti dah kering, mesti kaler merah. Nampak biasa jer la kan?



Simple jer... taknak lebey2, nanti terkejut sedara2 tgk tangan penuh inai. Hahaha



Ni la hasil nye biler dah kering. RedBerry tak suka sgt coz hasil nye takde la 'sehalus' yang RedBerry harap kan. But ok la... so so... takat nak pakai for raya sehari dua.. ok la.



My bro snap pix ni masa kat umah my parents. Mmg nampak meriah la *grin*




Kita raya sebulan...... still mood raya tak? oooooooo... lala!!! *grin*


Ok la. See ya in my next entry!

Till then..... a bientot!
RedBerry



3 comments:

mzhany said...

mestilah mood raya lagik ;)

DaZzlingLilLy said...

raya ni i tgk ramai gak lukis inai..i tak sempat nak buat..mcm kalut je thn ni

ibu amin mursyidi said...

Sama la kita RB... I pon lukis2 tangan gak.. hehe