Thursday, April 14, 2011

Kate Middleton ..... Royal Wedding Dress

Bonjour! Comment allez-vous?

Skang ni ramai la dok speculate wedding dress Kate Middleton for her royal wedding nanti. Byk la fashion designer nak offer diri. Ye lah, kalau u jd designer for this wedding, sampai biler org dok sebut nama u jer. Kalau uols google, mcm2 la fashion2 wedding dress yg org try propose. 

Jom tgk antara wedding dress yg org dok sebut2:



Wedding Dress #1 

Dress ni cantek kan? Sesuai kalau Kate pakai nanti. Nampak simple yet very feminine and elegant. Potongan dress ni mengikut body. Kat kaki pulak, kain seret lantai. Tapi tak dapat kalahkan Lady D la kan? Lady D punye gown panjang sesgt. Kalau sapu rumah RedBerry bersih habes! :P Kalau nak nampak lagi glamour, yg ni tak brapa kot. But still, RedBerry suka! Kat leher tuh, terbukak sampai ke bahu.... sexy! i Loike....

Verdict: 90%



Wedding Dress #2

Baju ni cantek... tapi tak sesuai for a ROYAL wedding of the century. Dress ni boleh la kalau Kate nak pakai jugak, but for wedding dinner party ke apa... whatever u call it. But not for THE day, nanti semua org nak LIVE on telly... so boleh la jd spare baju for wedding nanti. Cantek.

Verdict: 80%

Wedding Dress #3

Wedding dress ni mcm ada tak kena la. Kalau celebrity mcm Anita Sarawak... i mean someone with bold personality, boleh la kot pakai camni. Kata fashion. Tak la org nak mengata. Tapi for royal wedding, yg patut nye nampak elegant and classique... rasa nye tak sesuai. Kita bakor!!! *LOL*

Verdict: Take out from the list lah!


Wedding Dress #4

Somewhow RedBerry suka dress nih *grin* Dress nie takde la seret sapu lantai satu taman. Nampak klasik habes la. Esp kembang kat belakang tuh. Kat depan tutup habes, tapi kat belakang terbukak shape V gitiew. Cantek sesgt! (psstt.. kalau kita ada jerawat kat belakang.. sorry to say lah, takleh la pakai camni... kehkehkeh.. potong stim!) Anyway, dress ni nampak formal, elegant... and most importantly mmg nampak mcm princess! Pulak tu pakai gloves. Lagi la RedBerry suka! Kalau Kate pakai ni, she will look timeless!

Verdict: 90%



Wedding Dress #5

Baju ni cantek. RedBerry suka. Ni illustration jer, so tak nampak sgt. Yg dot2 tuh manik ke apa? Tapi cantek.... Kena pulak kalau guna material yg mahal and lembut... mmg cantek. Sesuai ngan Kate. Dress tu kembang, mmg sesuai for a princess. RedBerry suka!

Verdict: 95%



Wedding Dress #6

Tgk jer gambar ni, dah boleh imagine Kate pakai kan? Mcm sesuai sgt. Tapi kalau nak jd wedding for the century, rasa nye dress ni tak cukup cun. Kalau for engagement ceremony jer ok la. Cantek mmg cantek, but again kalau nak for THE wedding... rasa nye tak sesuai.

Verdict: 50% ... boleh la jd baju spare, kalau tetiba baju yg first tu koyak... kuiii!! :P



Wedding Dress #7

Sarat nye la... Tak sesuai ngan personality Kate yg lembah lembut. Mmg tak sexy kan... tapi ermm.. somehow, RedBerry rasa tak best kalau Kate pakai ni. Tapi kalau org kasik RedBerry pakai for free.... ok ajer!!!! Rezeki jgn ditolak. :P

Verdict: 50%



Wedding Dress #8

What more can i say? I LOVE this dress!!!! Sesuai sgt ngan royal wedding. Dah boleh imagine kalau Kate pakai baju ni. She will look stunning and super gorgeous! Dress nye tak de la seret lantai satu taman. Ngam2. Fashion nye sgt classique... timeless.. Kena pulak veil yg cantek, perghhh!! Cun habes! Mmg kena ngan personaliti Kate.... lemah lembut.... mmg sesuai!

Verdict: 100%


Loving couple - William and Kate


Sweet nye couple nih! Tak sabar nak tgk camna wedding dress Kate Middleton kan? 

Ok la. See ya In my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry




11 comments:

mzhany said...

berry, hany suka no 4 tuh...;)

Joy said...

i pun suka tgk Dress #5. ala-ala princess in fairy tales story ;)

RedBerry said...

Hany, dress #4 tuh mmg nampak cantek.. and sesuai ngan Kate.

Joy, a'ah mcm fairy tales story... best kan?

Kalau la kita dapat try jer pun dresses ni.. dah ok kan? :P

anggun said...

berry, lg chantek kalau dia pakai premium beautiful..curvy abes..kekekekke..i liokeeee..

RedBerry said...

Anggun, that's for sure!!! tapi cer tanye.. entah2 dia pakai :P

TheFusionTea said...

Hi Redberry, dress #8 tu nampak grand kan, i pun tak sabar nak tgk royal wedding ni.

RedBerry said...

Hi TheFusionTea aka Aishah! Thanks for reading my blog, laling. Anywa, yeah dress #8 tuh mmg keren banget!!! nanti kita update sesama dlm blog pasal william and kate :D

Keep on reading my blogs.

Take care *wink*

anie,Nagoya said...

nak sanding lagi sekali le.....semua cantik belaka

RedBerry said...

Hehehehe anie... kan? Semua cantekkk

mzhany said...

berry, berry mana berry dah lama berry tak update...

RedBerry said...

Hany hany hany.... *hugzzz*

Dah lama tak hapdet, beb... ni ada nak hapdet pasal diet. Tunggu ek...