Saturday, November 12, 2011

Happy 4th Wedding Anniversary!

Bonjour! Comment Allez-vous?

Happy 4th Wedding Anniversary to Mr & Mrs RedBerry!!!!


Mr and Mrs RedBerry - in 2007


Mr and Mrs RedBerry - in 2011


Actually our wedding anniversary date is on 10th November. Saja nak celebrate on 11th November. Tarikhnye comey ok.... look!!!

11.11.11 


CELEBRATING OUR LOVE

For a few days RedBerry dok usha food blogs. Ye lah nak tahu tempat2 yg best nak dinner ngan MRB. I made a long list of a few interesting places and suggested to MRB. Unfortunately, semua dia kata "nope... tak best... dun think so... jauh.... not interesting... too expensive... let me think abt it first.... "

Sekali yesterday petang, dia suruh bersiap and kata nak have dinner. Tanye nak pi mana, dia pun tak sure. Kakahkah... lawak... tapi tak kisah la, janji keluar dinner. Then atas kete, tgk jalan jam (Friday nite.. so what do we expect rite?)... MRB kata jom makan kat Sunway Hotel. RedBerry ok jer. Biler sampai sana, RedBerry nampak signage ni opposite the Hotel ....................

*
*
*
*
*
*
*
*
*




I said to MRB, "I have heard and read abt this place. It ain't sound that bad at all... It's Tiara Jacquelina's (my idol..wokey!). Well, it looks alrite for me to have dinner here."..... then MRB kata, "let's have a try then...."

MAKA.... kami makan lah kat sni. Tempat dia cantek la jugak. Kalau uols suka makan and dengar bunyi air mcm air terjun camtuh... ala2 dlm Borneo jungles la jugak.. mesti uols suka. I am pretty sure ramai dah makan kat sni kan? Ni la first time RedBerry makan kat sni. Dah cakap awal2 kat MRB, kalau tak sedap, then we'll go somewhere else lah lepas dinner.





Biler tgk menu, byk choices jugak la. Ada Steak, chicken chop, tapas, fish & chips, pasta, pizz.... even nasi goreng pun ada. WOW!!!!

Org kata sehati sejiwa kan. Tetiba both nak makan Australian Beef - Rib Eye Steak! Layan jer la... ingatkan nak share2, i mean  amik dua menu and kita share la kan. Tak jadi... both nak steak! hahahaha....



Biler MRB kata, "sedap...sauce dia very nice".... phewww!!! lega rasa nye.... portion dia ngam2 for us Asian. Tak byk and tak sikit. Biler dah sampai ke last bite, u dah kenyang. The taste was great, its black pepper sauce mmg rasa lah, and the meat itself, mmg lembut and sedap.

MRB was satisfied with the food *grin*.. Good job, Borneo!


It's my turn to have the first bite! 

For drinks, we chose Orange Juice (MRB) and Mango Smoothie (RB). It sounds lame, rite? come on!! We should go for mocktail and all. Well, kalau ada, mmg dah RedBerry amik. Tapi takde. Tak exciting langsung... BUT!!! surprisingly... orange juice and mango smoothie Borneo Rainforest Cafe... sgt sedap wokey!!!!! Kalau MRB nak lepak lama skit, rasa nye i would have ordered another smoothie!


Yummy and tasty to the last slurp!

Lepas makan2 ingat kan nak pekena coffee kat Sunway Hotel. Tapi ended up we all dah kenyang sgt and letih (kata keje kan...), so jalan2 jer la kat dlm hotel tuh, amik gambar.


RedBerry suka sgt gambar kat background ni. 


Nak posing mcm patung tuh, tapi org dok lalu kat depan, segan lah.


kalau ada 'pokok' ni kat umah... cantek. Tapi masalah nye, muat ke nak sumbat dlm umah? haha



Happy Anniversary, Sayang.... Semoga cinta kita kekal abadi. Amin....

YOU ARE THE LOVE OF MY LIFE


Ok la. See ya in my next entry!

Till then.... a bientot!
RedBerry


9 comments:

DaZzlingLilLy said...

Happy 4th anniversary mr & mrs red berry..semoga bahagia selalu dan jodoh berpanjangan

ibu amin mursyidi said...

Happy anniversary RB... Semoga kekal selamanya... Sdpnya tgk steak tu.. terus ajak husband p makan steak.. pastu dia ty apahal nih?.. terus suh dia baca blog RB.. haha

RedBerry said...

Lily... thanks for the wish. *grin*

Anis...thanks for the wish. Hahhaa good! Ajak ur hubby pi makan steak. Sekali sekala kena layan jugak selera kita... hehehe...

mzhany said...

beery, selamat ulangtahun yang ke4...semoga berbahagia sehingga ke alam syurga...dan sama sama dikurniakan zuriat yg soleh & solehah...ameennn

RedBerry said...

Hany laling....

Thanks for the wish. Semoga kita sesama dapat zuriat one day... :D

Joy said...

happy anniversaru RB..semoga bahagia selamanya..sorry lambat wish...susah nk blog walking skrg...

RedBerry said...

Joy, thank u so much for the wish... and thanks for dropping by. I pun susah nak blog walking skang ni. Nak update blog sendiri pun slow. Take care!

Hanis MY said...

gojesnya! happy anniv! semoga terus bahagia dunia akhirat...

RedBerry said...

Thanks, Hanis...