Sunday, November 13, 2011

Pacific Coffee Company - IOI Boulevard

Bonjour! Comment allez-vous?

CHEESECAKE & COFFEE

RedBerry sgt nak makan cheesecake and a cup of coffee. Bukan kopi-O, bukan nescafe 3-in-1. But the real coffee. I am a coffee lover, so mmg fussy skit la pasal coffee nih. Ada few places yg RedBerry baca kat food blogs. Tgk2 ada dekat ngan my house. Pujuk punye pujuk, nasib baik MRB setuju. Yeeaaahhhaaaa!!!


Howdy!!!  

I was craving for a slice of cheesecake and a huge cup of coffee. Can you see?


Pacific Coffee Company - my new fav place!

Nasib baik la ada dekat umah, takyah nak redah masuk KL or bayar tol mahal2. Apa lagi, RedBerry pun lepaking a.k.a dating with MRB at Pacific Coffee Company, IOI Boulevard, Puchong.

Tempat ni senang nak cari. It's just opposite IOI Mall. kalau uols biasa lepak kat IOI Mall, then u know where exactly IOI Boulevard is. Parking kat sni susah skit la. Selalu nye full, tapi that nite, nasib ada org nak keluar, and we managed to park depan PCC. it's just our luck i guess! *grin*


Our choices of the nite!

Mr RedBerry's choice for nite:

Vanilla Latte Chillino


Blueberry Cheesecake

And... For RedBerry... i ordered:

A huge cup of Cafe Mocha
Kaw punye! mmg takleh tido, beb!


Yummy Mango Cheesecake.... mmg sedap.

Kalau tak caya tgk ni.........

Best giler... it was yummy until the last bite!!!


This place mmg sesuai nak lepak2.... dating2... facebooking... reading magazines. In fact ada this one corner ada byk magazines yg uols boleh baca.









The place is spacious! can u tell?


 Kalau uols taknak bawak ur own lappie, boleh guna internet kat sni. 


Uniqueness

 Biler tgk tempat letak lampu ni, baru perasan, pernah lepak kat PCC, Pavilion. Al-kisah nye...


Cake? Anyone?


Ada sesapa nak suggest tempat nak menikmati coffee yg kaw kat KL nih? Let me know, please!

Ok la. See ya in my next entry!

Till then.... a bientot! 
RedBerry


6 comments:

Nikskie said...

iam a coffee lover too!!!!
i'll visit this place when i visit malaysia

mzhany said...

gile nak nangis tengok kek. uuuu teringin jugak ni, dah la kul10lebih ni aaaa...berry ni saje je tau

RedBerry said...

Hello, Nikskie!

Good to know that. Pacific Coffee has another outlet in Pavilion Shopping Mall. But i prefer the one in IOI Boulevard bcoz it's spacious, and near to my residential area. Give it a try, and let me know comment.

RedBerry said...

Hany, mmg saja jer nih... *devilishly smile*

Skang ni pun Berry dok tingat pasal cake nih... mmg giler best la. Hany try la ajak MZ lepak2 kat PCC... sambil2 tuh boleh update blog :D

Joy said...

bila tgk..Blueberry Cheesecake tu..ni yg terasa mcm ptg ni nk singgah Secret Recipe je cr cake jugak ;)

RedBerry said...

Joy laling! Wait!!! bukan ke u've been working out... diet bagai... mana leh makan cheesecake nih... hehehe... owwhh wth... to be frank, mmg cheesecake kat PCC sedap, Joy... u should try!