Monday, November 21, 2011

Accident... Opsss! I was facebook-ing!

Bonjour! Comment allez-vous?

Howdy!

Uols drive tak? Dah ada lesen lum? Kalau lum ada lesen, tapi suka hati dok drive bawak kete satu Malaysia, bertaubat lah. Hehehe

For those yg ada lesen, dah baper lama uols drive? RedBerry dapat lesen at the age of 17. Lepas jer habes SPM, terus teruk belaja bawa kete. Kisah nye ada in previous entry (click here).

Mesti ada yg pernah kena saman (RedBerry la tuh....)
Mesti ada pernah langgar lampu merah ..... (erkkkkk... RedBerry la tu....)
Mesti ada yg suka cucuk kete depan...... *angkat tangan...... me....*

Accident?

RedBerry pernah!!!! tapi... tapi.... tapi...... bukan salah RedBerry... org yg langgar kete RedBerry.... uwaaaaaaaaaaaa...... Nasib kete jer yg masuk workshop... i was ok.... alhamdulillah.

Pernah tak uols accident b'coz of your own stupidity? b'coz you drive CARELESSly.....??? pernah?

Ada yg dok sengih tuh.... ye la tu *grin*



What with the title? Owwwhh bukan nye RedBerry yg accident (nauzubillah), tapi one of my staff kat opis. 

Citer nye camnie:

On last Friday, my staff mintak permission nak break lama skit. U know la, lunch break on Friday mmg la dah lama. 2 jam tuh. Kalau dulu opis kat tepi KLCC, boleh la pegi cuci mata tgk makeup. Tapi skang opis dah jauh dari kesibukan kota (ececeeehh), so kalau dapat 2 hrs break tuh, rasa seksa sgt! Tak tau nak pi mana. Dekat2 opis ni mana la ada shopping mall. Bosan la...

Anyway! back to my story. 

My staff ni mintak break awal, the conversation goes like this:~

Girl : I masuk lambat skit after break ye. Nak mintak masuk lambat skit.

I was staring at her.... and said....

RedBerry: Apsal? Nak pi mana? Shopping ek????
Girl : Tak lah. I nak pegi repair kete i  tuh. Nak ajak my fren cari workshop. Nak survey la how much kena. 
RedBerry : Apsal kete? Rosak? 

That girl diam jer.... and sengih... 

RedBerry : Rosak ke? sampai kena repair... bukan ke i nampak kete u tadi.. ok jer.
Girl : u parked dekat ngan kete i ke?
RedBerry: I saw u lah.

Girl : Owhh.. u tak pasan ke bonet kete i kat depan mcm terkopak skit?
RedBerry : ermmm... no.. it looks alrite to me.... *try nak ingat balik*
Girl : I eksiden yesterday.. otw balik umah.
RedBerry (in shock!) : OMG!!!! Kat mana?
Girl : Roundabout dekat ngan my house.


RedBerry : Seriously? Camna leh eksiden? Bukan hujan ke apa pun kan..... *again.. try nak ingat balik hujan ke idak yesterday*
Girl : tak.. tak hujan... kat roundabout tuh panjang sgt queue. 
RedBerry : ok.................. and.... ????? *staring at her...looking for an answer*

Girl : *gelak sorang2* mesti u tak caya....
RedBerry : cakap la...






Girl : I was... ..... *long pause*......
and she continued,
"i was facebook-ing.... updating my FB! Queue panjang sgt, i was so boring. I update my FB lah". *sheepy smile*




I was like............. WHAT THE......!!!!

I was speechless actually... tak tahu nak gelak ke, nak lempang dia *rolling eyes*

Masa balik tuh RedBerry pesan kat dia, "drive elok2... dun forget updating ur status ok!" *devilishly smile*



FACEBOOK-ING while DRIVING..... seriously???? *hentak dahi atas meja*

I just couldn't believe my ears.....  again... updating status on FB??? really????



PESANAN IKHLAS REDBERRY:

Kengkawan yg ku sayangi semua... You may find the story was a joke. But it ain't joke, ladies! This is serious stuff.

PLEASE... Please... please..... Jgn la dok buat bende mengarut nih! Biler nak drive, u drive. Kalau nak texting, facebook-ing, hantar email or whatever u can think of... please don't, STOP la kat mana dulu ye. Kalau takat kete rosak, ok lagi (walaupun duit melayang)... tapi kalau dah nyawa melayang, sapa yg nanges? Ur family jugak.....

Drive Save Stay Save.......ladies!


Remember NO texting while driving.....

Ok la. See ya in my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry


6 comments:

Joy said...

tp btul...bila hp dpt notification mmg rs mcm nk tgk...n then reply komen/update status :p

DaZzlingLilLy said...

itu penyakit zaman sekarang..handphone lekat kt tgn..tgh drive pn nak jugak tgk phone..

RedBerry said...

Joy... yup agree. If i had Blackberry, i'd have done the same thing too... hahhaha

RedBerry said...

Lily... tu la penyakit alaf baru. Mmg zaman skang, kalau hp ilang, nanges laaaaaaa

Hanis MY said...

bahayanya..u pun careful jugak, nasib enpon zaman batu, kalau canggih sure nak tgk2 jgk hehe...

RedBerry said...

Hanis *hugz* lama nye tak say hi kan?

Anyway, mmg bahaya. Tapi tu mmg penyakit zaman skang lah. Semua nye dlm handphone. RedBerry pun tak pakai yg canggih2, coz dah tahu perangai sendiri camna. *grin*