Saturday, October 29, 2011

Ahoy, Matey!!! .... PIRATE Costume

Bonjour! Comment allez-vous?

Uols dah tgk kan my previous entry pasal Redberry dressed like a PIRATE? CLICK HERE.

In this entry, RedBerry nak share make up and accessories .. ni kira close up la. Costume ni mmg sesuai for those yg pakai tudung.




Jom kita tgk satu-satu.....



BLACK SELENDANG
RedBerry pakai selendang ni as a first base la kira nye. Ala2 rambut, and nak kasik nampak konon nye RedBerry ni ala2 pirate pakai anting2 la. Hujung selendang ni sebelah ada anting2 ni, sebelah kosong. So yg kosong tuh, RedBerry buat lilit leher. Uols yg pakai tudung boleh la try camni ye. Kata nak make sure tak nampak leher. RedBerry lilit the whole kepala and biarkan yg hujung ada anting2 ni terjurai sebelah kiri. Selendang ni Redberry selit dlm baju, so that takde la nampak cam pakai tudung.



RED SELENDANG
The Red Seledang pulak, RedBerry lilit on top of the black selendang. Yg ni takyah lilit satu kepala. tapi buat ala2 bandana gitiewww. Both hujung selendang tuh, biarkan terjurai jatuh sebelah kanan. Yg ni boleh dikatakan ala2 Gypsy. Kat tepi 'bandana' tuh, uols la letak brush mcm anting2 bollywood. Nampak la feminine and glamour skit.



From behind, nampak  camni. Kemas and nampak glamour la jugak kat kepala tu. hahahah Pirate glamour.



DARK EYES and RED LIPS

Dark eyes: Black (all over lid), Dark brown (crease), Dark green and violet (outer V corner and lower lid), MAC Phloof (brow bone), thick black eyeliner

Red Lips: MAC Lipliner in Beet & MAC lipstick in Red Russian (my new favourite l/l and l/s!!!)

Ni masa Redberry buat trial make up ni. On that nite, Redberry pakai makeup lagi pekat/dark coz malam. Nak kasik nampak la muka makeup. Tapi Redberry tak sempat nak amik close up.



OWL NECKLACE
Nak memeriahkan lagi baju tuh, pakai la necklace. Biasa nye kalau pirate, shape tengkorak kan? Tapi RedBerry ngeri lah nak pakai tu, lagi pun next time dah tak pakai jawap nya.. kalau beli shape tengkorak. So RedBerry pilih owl necklace. Takde la membazir beli kan? Next time boleh pakai lagi.



LOOSE BANGLES
Kat tangan biasa nye pirates pakai tight leather bracelet. Tapi RedBerry tak jumpa. Nasib la ada bangles yg murah ni. It costs me only RM15. Besar lak tuh. Berbaloi2....



WHITE/CREAM/BEIGE SHIRT
Biasanye pirates pakai baju besar. Loose white shirts. RedBerry tak sesuai nak pakai white, so tukar la skit, pakai kaler creamy/beige shirts. Satu lagi kalau nak nampak ala2 pirate/gypsy, pakai la tight vest. Nasib baju tu, 2 in 1... hahaha dah ada vest. RedBerry beli ni kat Metrojaya, Midvalley.




LONG DARK SKIRTS
Ni favourite RedBerry. Beli skirts ni pun bukan sebab semata2 pirate ni. Mmg nak pakai hari2 dating ngan husband pun. Skirts ni RedBerry beli kat British India.



LONG DARK BOOTS
Mula2 RedBerry nak pakai heels jer. Tapi tak elok la. Tak nampak pirate. Dok selongkar kasut2, nasib la ada boots nih. MRB pun suggest pakai boots ni, dia kata baru la PIRATE!!!



and......................... PIRATE SWORD
Toys budak2. Boleh dapat dlm harga RM2.50 jer. Janji sword ni complete my costume. *grin*







Are you ready to take over the seas????!!!


FARE THEE WELL, PIRATES!!!!

Ok la. See ya in my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry


4 comments:

mzhany said...

cantiqqq la berry...sesuai sgt huhuu

ibu amin mursyidi said...

sejibik cam lanun la RB.. Tapi lanun yang cun...

RedBerry said...

Hany... thanks.... kalau company hany ada buat dinner camni, leh la amik idea baju ni....

Anis.... thanks.... keekehkehhh *grin*

mzhany said...

berry, selamat hari raya aidiladha...