Saturday, August 20, 2011

New Hair Color.... for raya perhaps?

Bonjour! Comment allez-vous?

August 2011 is such a special month for me. It's Ramadhan (of coz la lepas tu Hari Raya)... Merdeka month... and most importantly.... MY BIRTHDAY is coming up! It's on 25th AUGUST 2011. *grin*

So, sempena hari2 yg istimewa ni, RedBerry mintak izin ngan MRB nak pamper myself kat hair salon. Just wanted to get my hair colored. I went to a hair salon yg Shiseido tuh - A-Saloon. Products they use semua nye Shiseido. Rasa confident la skit.

This time RedBerry tak pilih sendiri kaler. Cuma mintak suggestions from the hairdresser (nama dia Angel). RedBerry kata nak kaler ala2 brown camtuh, tapi nak lighter than my previous hair color. So she suggested me to try Medium Ash Ash Blonde (8AA).

No harm trying. As long as kaler tu bukan kaler merah sgt, hijau or biru kan? *grin*


Maka terhasil la kaler baru for my hair!!! Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Ok tak? Sesuai tak? Pedulik la sesuai ke idak... janji... i love it!!!



Biler dah terlekat kat kepala nih, takde la nampak cam ASHy kan? nampak more to red-brown camtuh. Tak kisah la. I LOVE IT!!




Nampak tak mcm curl skit? Tu bukan permanent, just mintak dia set the hair for me. Kata petang ni ada berbuka puasa kat umah my parents. So why not? Owwwhh bukan FOC wokey... kena bayar jugak. Bayar jer laaaaaaaa....



RedBerry bukan kaler jer. RedBerry buat scalp + hair treatment jugak. Best gak masa buat scalp treatment, sejukkkkkkkkkkkkk jer kepala. Nanti nak bawak MRB la buat scalp treament.




RedBerry rasa nak try la buat digital perm nanti. Tak pernah buat before ni. Selalu nye dok rebonding jer. Tuh pun dah berzaman tak buat. 

Ok la. Saja jer nak share. See ya in my next entry! Selamat Berpuasa.

Till then....a bientot!
RedBerry



4 comments:

mzhany said...

berry, ahha tiba tiba kan, terbayangkan rambut berry di kaler hijau ;)

oppsss ampon hihihi

RedBerry said...

Kahkahkah... punye la hany suka hizau. Anyway, why not Hany try dulu? Kalau ok, Berry followwwwwwww :P

Joy said...

cun color ni. suits u... last yr i buat digital perm..tp rambut jd gugur dgn teruk...now rebond balik dah...tp its depends on rambut i rs...

RedBerry said...

Joy... really? sesuai ek? thanks!! *hugz*

Alamak... digital perm gugur ke rambut? I selalu buat rebonding dulu. Tetiba rambut byk PUTUS half way... scary lah. Org tuh salah buat. Habes rambut i 'patah'.