Monday, June 6, 2011

RedBerry and Hijab

Bonjour! Comment allez-vous?

Yuhhuuuuuuuuuuu... naper la RedBerry senyap kan? Bertapa berdiet ke? Diet apa nye, beb... balik SP last weekend, makan mcm2... diet hancus!!! uwaaaaaaa...

Takpe la.. malas nak pk sgt pasal diet ni. Nanti RedBerry start lagi, buat diet yg lain pulak ek? and of coz RedBerry akan share ngan uols. So for those yg berjaya buat diet 7 days tu, camna? Menjadi ek? Turun baper Kgs??? share with me please *grin*

RedBerry baru jer resign dr tempat keje lama, and dah pun join company baru. Alhamdulillah, so far so good. Kata baru masuk 4 hari.. kahkahkah.. mmg la ok kan? Anyway, kalau tgk title kat atas itieww... apa cer? RedBerry and Hijab???? apa cer!!!

Alkisahnye... tempat keje baru ni, boss alim skit. Well, most of them are mmg alim. Al-maklumlah, ramai otai2 keje kat sni. So boss baru ni ada kasik hint la skit.. and bcoz of nak respect boss baru ni... and of coz nak keje tuh (byk factors lah)... RedBerry pun secara suka rela (volunteer wokey!!!!) pakai tudung kat tempat keje (at least for a start kan??). Tapi mmg nasib baik pakai, coz biler RedBerry masuk department baru nih, rasa nye 99% kaum2 hawa pakai tudung and almost 70% are quite elderly. fuhhhhhh!! RedBerry tak sempat nak update kat sni, so tonite ada try la jugak nak hapdet, atas permintaan kawan2 kat opis lama. 

First time beli tudung ni, my mum and husband teman. Baru la kenai apa itieww Ariani, Ratu and Hajaba (kalau tak silap), Kahkahkah.... wait! ada lagi... pearl haya ke apa entah (sorry lupa). Second time pegi Ariani shah alam pulak, my husband jer teman. Kat sni, adik2 Ariani layan RedBerry giler2 punye. Syiok gak try mcm2 tudung. Beratus jugak habes beli tudung ek????? Now tgh cari mana yg sesuai. For the time being, beli jer mana berkenan. Nanti akan tambah koleksi lagi ye.

Jom tgk hijab apa yg RedBerry pakai.... (nanti akan beli lagi).. hehehe

This one RedBerry belum pakai... suka gak coz bentuk dia kat belakang mcm V. 


 This one RedBerry dah pakai last friday... punye la BULAT muka ku!!!! But i love the color.


This one pun belum pakai lagi. Apparently, this was the first tudung Syria yg RedBerry tried kat Ariani. Muka TETAP bulat!!!!

  
 This was the first tudung yg RedBerry pakai masa report duty. Tak pasal2 gambar kat tag pakai tudung ni. Nampak terang giler.. kahkahkah... but i like!!!


RedBerry pakai tudung ni masa 2nd day.  


This tudung RedBerry pakai tadi. Actually ni org kata anak tudung, tapi boleh jer pakai ni jer. RedBerry pakai jer la. Cuma pendek la skit compared tu yg atas2 tuh.  


 This one pulak, RedBerry lum pakai lagi. 


RedBerry plan nak pakai tudung ni tomorrow kat opis. Pulak tuh trow kena jumpa org department lain. So kena la nampak kemas skit. Caya tak sama gua??? *peace*


Camna uols???? Yg mana sesuai ngan RedBerry? Nanti nak blaja pulak yg lilit2 itiewwww... Entah2 one day RedBerry jual tudung online... hahaha ada tak mau beli nanti????

Kasik comment wokey.... yg mana satu uols suka?

See ya in my next entry!
Till then... a bientot!

RedBerry

18 comments:

anie,Nagoya said...

good dear!!!!!....

anta seru pakai tudung lak kat kita pulak.bgus gan langkah baru.kita lom tiba masa.niat tu ada.wa caya lu lah friend....keep do it

anie,Nagoya said...

pssiittt....lupo lak.diet tu nnt2 le kita leh smbg.gihihihi....

RedBerry said...

Anie,... hahhaha... ada bagus jugak kena paksa ngan boss nih. Try kat tempat keje dulu... and we'll see how... hehehe

pasal diet... tempat baru nih, food best lah. uwaaaaaaaaaa habes i...

MinMohd Photography said...

ala2 muslimah gitewwww!

Hanis MY said...

RB... wahh semua tudung tu sesuai dgn RB, tgk gambar kat atas tu cm tgk model tudung kat online shope hehe... ok la tu i pun tak reti yg lilit2 tu hehe..nanti boleh buat tutorial caner nk pakai shawl... semoga makin best keje kat tmp br tu...

mzhany said...

waaa semuanya cantik cantik la berry, hany suka yg last..hihi harusla hijau kan ;)

anie,Nagoya said...

aduh...abis le u kene godaan gan juadah yg sedap2.kuatkan iman...hahaha...

RedBerry said...

MinMohd! uhukkkkk *batuk kokol* tersedak i baca comment u. Wakakaka... harus muslimahhhhhh... assalamualaikum :P

RedBerry said...

Hanis, semua sesuai ke? kehkehkeh... thanks. Nanti kita sesama cari yg lilit lak. Bosan la pi keje asyik pakai fesyen sama. Thanks for the wish!

RedBerry said...

Hany, harusssssssssss.... dah agak dah. Kalau hany tgk post ni, mesti suka yg last one. Today baru jer pakai. Suka gak.

RedBerry said...

Anie, bfast tadi i makan bihun goreng. I thot mesti boleh tahan for lunch, nak makan buah jer (kononnn). Sekali turun lunch, bebudak lain ajak makan nasi kat situ. Uwaaaa... sah2 i kena lupakan diet ku!!!

ibu amin mursyidi said...

cantik arr RB pakai tudung.... I vote untuk tudung2 yang ada awning.... hehe... sangatlah anggunnya bila RB pakai...

RedBerry said...

Anis... terima kasih *blush* i sesuai yg ada awning ek? hehehe... tapi nanti nak beli lain pulak. Saja nak pelbagai. Sesuai tak sesuai belakang kira dulu :D

ibu amin mursyidi said...

hehe.. bukan x sesuai.. sume cantik.. i saje je suka tgk RB pakai yg ada awning...nanti nak tgk RB belit2 lak...

MinMohd Photography said...

Assalamualaikum...
*batuk berdarah* sampai2 opis tu mesti kagum tgk mesin punch card for the first week. mesti saspen mcm mana nak gune. kekekeke *pitammm

ZuRin said...

Salam...RB, Lamanyer tak singgah kat blog RB nie...citer terkini pon dah tak update. So sorry dear, RB pon dah lama senyap.

You look lovely berhijab...cantik sangat. Sesuai dan ayu...love it!

Oooh, dah pindah office baru yer. All the best yeah! Miss you....:) Take care :)

RedBerry said...

Hi Zurin laling!!! *hugzzzz*

Ye lah.. dah lama tak dgr apa2 comment from u. Dun worry la. Naper nak sorry sorry lak ni. I pun lama menyepi :D

Thanks... i baru start belaja2 pakai tudung pegi opis jer dulu. Tu yg nak try mcm2 nih. Nanti nak blaja yg lilit pulak. :D

Miss u too, beb!!! take care, laling.

RedBerry said...

Hi Zurin laling!!! *hugzzzz*

Ye lah.. dah lama tak dgr apa2 comment from u. Dun worry la. Naper nak sorry sorry lak ni. I pun lama menyepi :D

Thanks... i baru start belaja2 pakai tudung pegi opis jer dulu. Tu yg nak try mcm2 nih. Nanti nak blaja yg lilit pulak. :D

Miss u too, beb!!! take care, laling.