Saturday, June 11, 2011

My 2nd pair of ROCKPORT

Bonjour! Comment allez-vous?

Hotties!!! Today buat apa? Pegi jejalan tak? RedBerry and Mr hubby pegi The Curve. Mmg niat nak pegi cari kasut pun. Tapi sambil2 tuh, usha2 la apa yg ada kat situ. 


Alamak... i love and hate this photo. Love it coz suka duduk atas kusi tuh and gambar Bubba Gump kat atas tuh. I hate it coz i look like a pregnant lady. Tetiba nampak perut buncit!!!

Arghh... pedulik! Janji ku bahagia! So now uols tahu la kan, naper RedBerry nak DIET sesgt. Tapi asyik tak menjadi. Kahkahkahkah....



Uols ingat tak post RedBerry before nih pasal ROCKPORT? Click here. Kasut yg RedBerry beli tuh yg ni lah:




RedBerry dah banyak  kali pakai kasut nih pegi opis. Mmg best! tak sakit kaki, mmg selesa. So becoz of sayang sgt takut cepat rosak (almost everyday RedBerry pakai kasut nih), I decided to get another one of ROCKPORT (of coz!!!).

Satu jer yg tak best... well, apparently kat Msia ni mana la ada byk outlet, and paling dekat pun kat The Curve jer la, choice tak banyak. Tapi kalau pk balik, kalau masuk Scholl or Clark pun sama jugak. Bukan nye byk sgt choice yg berkenan di hati.

Since dah sampai The Curve and atas niat nak beli ROCKPORT, so me and hubby pun lepak la dlm kedai tuh, dok perati every kasut yg ada kat situ. Semua mmg best! Tapi yg RedBerry nak cari, kasut opis. Ada a few kasut yg RedBerry berkenan jugak la.... tapi sayang, kat hujung tuh runcing sgt. For those who have small and kaki runcing (ada ke istilah nih? hahha)... boleh la those kasut yg RedBerry dah pegang tuh. Salesman kat situ nampak gaya being truthful kat RedBerry. Yg mana byk complaint, he would say so. Dia akan kata NO kat kasut tuh. Nasib baik he recommended 2 choices (best seller) kat RedBerry. The first pay, design dia lebey kurang yg dah RedBerry ada. The second pair tuh nampak different, and tinggi skit. Biler tunjuk kat Mr RedBerry, dia kata yg 2nd tuh cantek and sesuai pegi keje. Apa mr hubby kata, yg tu la RedBerry akan followwwwwww....

So here it is! LUCIANA PLAIN PUMP - in black!


The price is around RM380++ (sorry receipt dah ilang... kahkahkahkah)


And... of coz... Mr RedBerry pun bought him a pair of ROCKPORT. It is ABRAIM in brown!


The price is around RM390++


If you are interested, uols boleh la beli kat ROCKPORT - The Curve. Perhaps, i will visit the store again for the 3rd pair? Lalalalala *grin*

Ok la. See ya in my next entry!

Till then..... a bientot!
RedBerry


5 comments:

mzhany said...

berry,
yang 1st kasut tu sangat cantik ok! and warna dia pun besh je hany tengok...kena ushar jugak ni. serius tak sakit kaki eh berry?

anie,Nagoya said...

Kat KL Je ke?skrg tgh minat cari pakai kasur runcing jari(kasut tumit)berkenan kasut yg first tu.

RedBerry said...

Hany... yes! the first one mmg cantek and best giler. Hari2 Berry pakai. Tuh sayang tu... terus beli satu lagi so that bileh pakai gilir2.

So far mmg tak sakit la, Hany... coz depa guna technology from Adidas. That's y.... :D

Cepat2 pegi ROCKPORT kat the curve!!

RedBerry said...

Anie... kalau kat Msia ni, kat KL and Penang rasa nye... u kat japan kan? Try usha kat sana, ada kot. But worth the paying... bayar mahal2 pun takpe. It's for our kaki wokey :D

Hanis MY said...

RB lawanyaaa yg biru tu suka sgt!