Saturday, March 5, 2011

Bobbi Brown creamy eye pencil.... love it!

Bonjour! Comment allez-vous?

RedBerry dah lama tak usha2 Bobbi Brown. Ye lah, kata sekali beli boleh last for a year or two. Pulak tu RedBerry takde la hari2 kan? Kalau pegi keje, pakai skit2 jer. Eyeshadow, lipsticks and bedak. Kalau rajin baru pakai eyeliner, and kaler la skit eyebrow tuh. Or else. Simple habes.

Tapi these 2-3 days RedBerry ada dok usha2 kat youtube pasal eyemakeup. Tetiba dapat idea nak beli pencil eyeliner. Selalu nye RedBerry guna gel eyeliner (Bobbi Brown) or auto eyeliner pencil (Elianto) - yg ni takyah nak ada sharpener ke apa. Both are really senang nak guna. Liquid? ermm.. yg tu nanti dah expert and tangan pun dah 'straight' nanti, RedBerry akan try liquid eyeliner pulak. *grin*

So yesterday RedBerry pegi la usha2 Bobbi Brown counter at Isetan, KLCC. RedBerry suka jugak pegi counter nih, coz MUA dia mmg frenly and melayan kita habes. Apa kita tanye they will try their best to answer u. Tapi so far the best is Bobbi Brown stand alone store at Pavilion.

Anyway, yesterday i got myself Bobbi Brown Creamy Eye Pencil in JET! It costs me RM80. For me, it's a bit pricey for a pencil eyeliner. If i am not mistaken, MAC powerpoint eye pencil is cheaper. Tapi kan, why did i go for Bobbi Brown? Jom kita tgk:


Bobbi Brown Creamy Eye Pencil in JET 

Kalau uols nak tahu, before RedBerry apa2 makeup, skin care, makeup tool etc, RedBerry akan baca review dulu. Compare price, compare quality... compare segala compare lah *grin* Bukan apa, coz RedBerry taknak lepas beli rasa menyesal. Ada yg org kata best, tapi actually tak ngam ngan kita kan. So kalau rajin baca review, uols boleh la tgk apa other users cakap pasal items yg uols nak beli tuh.

For those yg dah biasa sgt ngan pencil eyeliner ni, of coz la uols tahu kan? Nama pun pencil, so kena la ada sharpener. Dok pk2 jugak, nak beli MAC or Bobbi Brown. Kalau MAC the price is around RM50-RM60 plus the sharpener is another RM10-RM15 (if i am not mistaken). Kalau uols nak confirm, please visit MAC counter please. The staying power, most of the reviewers said it last longer than other pencil eyeliners.

Kalau Bobbi Brown pulak, the pencil eyeliner costs me RM80. It comes together with the sharpener. Since RedBerry pernah guna gel liner from Bobbi Brown and it is FANTASTIC! RedBerry rasa it's better for me to go for Bobbi Brown jugak la. Pasal staying power tuh, RedBerry tak kisah sgt. Kalau dah agak2 cam dah tak terang, re-apply jer la. *grin*

Or am i being bias here? *smile*

Jom kita zoom in skit eyeliner nih!

Eye pencil in Jet (Black)

 I chose JET, which is black. Senang nak match ngan semua eyeshadow. Before bayar tuh, of coz la RedBerry tried dulu eyeliner nih. Yelah, nak suruh MUA tgk betul ke cara RedBerry guna. One thing la yg best pasal eyeliner nih, it's creamy. Nama pun creamy eye pencil of coz la texture dia creamy kan? Hahaha. Anyway, mmg senang uols nak apply kat mata. RedBerry mmg suka lah!


Smudger

RedBerry dah lama nak smudger nih. Last time RedBerry tgk Simply Siti, tapi RedBerry tak suka pencil eyeliner dia. Dia tak creamy mcm Bobbi Brown. RedBerry nak sgt smudger nih, coz senang nak buat smokey eyes. Apply eyeliner tebal skit kat mata tuh, and smudge la guna smudger nih. So since dah lama dok usha yg ada smudger nih, RedBerry lagi la happy nak beli yg ni. Creamy pencil eyeliner with a smudger. Puas hati. Pulak tuh, ada sharpener. Isshhh... rugi tak beli. Kalau RedBerry tak beli yesterday, rasa nye takleh tido malam :P


Eye pencil sharpener

This is the sharpener. Takyah dah susah2 nak cari a sharpener separately.




So kalau uols berminat, boleh la usha2 kat Bobbi Brown counter!

Ok la. See ya in my next entry, lalings!

Till then... a bientot! Stay gorgeous!
RedBerry



5 comments:

mzhany said...

berry, ummm mcm besh je dr apa yg berry citer nih...umm kalau puas hati kan, xkisah brape harga kan...

RedBerry said...

Hany, yesterday masa try kat counter tuh mmg best. Sebab senang nak apply. Ada jugak yg Berry baca review, they all kata it's suitable for a beginner. eermm.. lain org lain la opinion kan? Why not Hany pegi test kat counter :D

H A N S said...

RB, namer dia ader CREAMY2 ni mcm sedap jer..hehehe..ala, nnti wat entry RB mekap pakai eyeliner ni k..mesti cantek :)

RedBerry said...

Hani, hehehe... tu la nama pun creamy. RB lum try lagi coz pegi keje, RB jarang pakai eyeliner. Leceh la kalau nak pi solat. Malas nak cuci. Anyway, insyaAllah RB akan buat entry kalau RB makeup nanti wokey.

meykkesantoso said...

it is such a great blog! aku dari indonesia, if you don't mind, please follow my blog, I've followed u already and let's make friends!:)
http://meykkesantoso.blogspot.com/