Saturday, October 29, 2011

PIRATE's Nite..... Female Best Dress!

Bonjour! Comment allez-vous?

Ahoy! Matey! Are u ready to take over the sea????? Aaarrrrrrrrrrrrrrrr.......come on board me ship!!!!!


Uols! Hahahaha lama nyeee tak update blog ni. Bukan tak winduuuuuuu tapi tak nyempat2 nak menaip nye. RedBerry ada citer best nak share. Last sunday, our Group Finance ada buat team building kat Pangkor Resort. Kalau tak silap, Pantai Teluk Belanga a.k.a Pantai Puteri Dewi.

First time RedBerry sampai ke Pangkor. Beach mmg cantekkkkkk.. terbaeeeeekkkk!

Uols tahu la kan kalau dah team building, activities pun lasak2 la kan? I think most of you dah biasa dah ngan team building ni kan? Anyway, yg paling best, RedBerry nak share is our dinner. Bukan dinner biasa2 nye tau... it was PIRATE THEMED NIGHT!!! AAaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

RedBerry pun nak join sekali la.. tingin nak rasa ala2 Pirate kan... so, RedBerry pun mix and match la baju, skirts, boots and tudung yg ada. Kan RedBerry pi keje pakai tudung, so of coz la masa dinner ngan company, RedBerry kena bertudung. Nasib baik la ternampak gaya2 pirate bertudung kat youtube. Apa lagi.... tiruuuuuuuuuu laaaaaaaaaaaaaa.

Guess what!! Tak disangka2... RedBerry dapat FEMALE BEST DRESS!!! wakakakaka... tu la kira highlight of the night. Hahaha... MRB pun tak caya. Hahaha


Best nite ever!

GAYA PIRATE... ala2 Classique Red Berry........... 

TAAAAAAaaaRRRaaaaaaa!!!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Dress like a pirate! Ahoy!!

From head to toe:

Tudung/Selendang : kaler hitam - RM16, merah - RM10 (kiosk kat Giant)
Baju ala2 waitress : Brand - ZONA - RM50++ (kalau tak silap)... Metrojaya
Shawl tiga segi : RM20 (kedai kat Giant)
Skirts (this is my favourite!): RM320++ .... British India
Boots : EUR20.. lama punye, pakai masa kat paris dulu.

Accessories: 
Owl necklace - RM12++ ... KLCC
Bangles - RM15++ .... KLCC
Pirate sword - RM2.50.... kedai mainan

Ada a few readers nak tahu baper cost semua... tu yg RedBerry letak jer kat sni, so that, uols boleh la budget, kala nak dapat style camnie ye... heheh

Pasal makeup, nanti RedBerry share kat next entry ye.



RB and the team members - Waja Warriors


Lady pirates... arrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!


Ahoy, Matey!!! RB with the pirates *grin*

RB with the team members - Waja Warriors


The top 10 for the best dress award

Jom kita tgk... camna RedBerry boleh menang. Kahkahkahkah!!!

Judges (CFO, GMs,) pilih 5 lelaki and 5 pompuan. Kira adil la kan. Kalau tak semua lelaki menang la. hahaha. So for the best dress akan ada sorang laki and sorang pompuan. 


Top 5 for Female Best Dress Award

Ni semua otai2 kat company. Semua org kenal. RedBerry jer org tak brapa nak kenal coz baru jer 5 months keje kat sini. Tapi semua tuh bukan nye halangan for me. Kata dah terpilih pun dah happy sakan. Apa taknye, RedBerry tak pernah dapat lucky draw ke apa ke... sepanjang2 attend company's dinner. Sekali... that nite  dapat lucky draw and terpilih jadi top 10 ni mmg masyuk la.. wakakakka.. jakun jap!

Kalau uols pasan pix kat atas tuh, ni semua top 5 for female best dress. Semua pakai kaw kaw punye. Kalau nak compare RedBerry ngan others candidates, RedBerry punye biasa jer. Yg sebelah RedBerry tuh lagi power pakai, dia siap pi sewa costume tuh. Caya lah!

Actually semua top 10 dapat hadiah, cuma judges nak pilih the best of the best. So nak memeriahkan lagi suasana and saja nak kenakan kami ni.... MC mintak kami jalan ala2 catwalk pirate gitiewwwwwwww.... sapa yg dapat paling byk and kuat sorakan, menang!

RedBerry dah kematu dah, tak tahu nak buat camna. Ye la. RedBerry bukan nye tahu nak catwalk. Sorang2 MC panggey buat catwalk. Siap pasang lagu tuh. Free style la katakan... suka hati we all la nak buat apa kan. Haha... Last sekali, MC panggey nama RedBerry. Masa tuh dah tak kira apa dah. Janji sporting kan! Ahoy, matey!!! BRING IT ON!!! aarrrrrrrrrrrrrrrr!!

Biler start jer music... what i did was..... 

You want me to catwalk... Bring it on!

RedBerry berdiri kat tgh2 stage yg kecik tu, and moved ikut rentak lagu. Then RedBerry jalan cekak pinggang ke kiri, then pusing, sambil ambik sword. Nasib leh cabut sword tuh.. wkakakakaka..


Catwalk ala2 Pirate

Apa lagi... janji catwalk ala2 pirate kan.... RedBerry pun buat la catwalk...  tapi jalan ke belakang, sambil ikut rentak lagu. Masa ni depa gelak bagai nak rak, coz depa mmg tak sangka minah ni buat camni. Wakakaka... semua tuh RedBerry secara spontan. Siap muncung mulut tu.... Kahkahkahkah. Kalau tgk balik video, mmg memalu kan... hahhaa


Don't mess with me!

Last sekali, RedBerry stop kat hujung kanan stage tuh, then tunjuk sword tuh kat MC... wakakkaka... kata dia saja nak kenakan we all.



Lepas tuh RedBerry rasa nak gelak tergolek. Apa laaa yg aku buat nih... takpe2... janji sporting kan? hahaha


Ayooo....  malu nye!!!

Ni masa MC suruh audience kasik sorakan. Apparently, RedBerry dapat sorakan paling GAMAT kat dlm hall tuh... hahahahhaa.... 


Our CFO congratulates me... aye! aye! captain!

Kalau uols pasan, gambar kat atas tu, uols boleh nampak how i tied the red selendang. The black selendang tuh, mmg ada mcm anting2 camtuh melekat kat kain, mmg cantek selendang ni. So nampak la ala2 glamer tahap pirate kan? Walaupun tak pakai topi pirate.... 


Team building group - WAJA Warriors!

I had such an amazing nite! Thanks to all my supporters... hahahahaha


Kalau uols nak tahu camna RedBerry make up malam tuh.... tunggguuuuu my next entry!

Ok la. See ya in my next entry!

FARE THEE WELL, PIRATES!!!!!

Till then... a bientot!
RedBerry


4 comments:

Phui Yee said...

Amiey! Congrats! Rase rasenya klo kat company lama, ko mmg tarak chance la dpt best dress, kan??? Hahahaha..

RedBerry said...

Thanks Pui Yee!!!

Kalau kat co lama, mana leh. Mesti la 'nobody-nobody-but-you' menang. kehkehkeh

Joy said...

tahniah...hampir x cam lak RB td

RedBerry said...

Thanks, Joy :D

Kata jadi pirate, of coz la tak cam :P