Monday, October 1, 2012

Jovian makes us go wild!

Bonjour! Comment allez-vous?

*intai skit*

Yuhhuuuuuuuuuuuuuuu ada org ke? *fuhhhh brabuk dah blog RB ni*

Hello! Hello! lama nye tak menjenguk blog sendiri. Tapi kalau tgk track record ni, ada jer yg sudi membaca celoteh2 RB yg lama. Thanks uols!

Anyway, skang ni kan, most of ladies kat Msia ni mmg tgh gila. Yes! they go crazy and wild with JOVIAN! Semua org tgh gila nak jadi part of Jovanistas. Kalau tak jadi, tak geng la. Kan? hahaha...

RB pun sama. Sempat la jadi gila sekejap. Tapi since everytime nak beli selalu jer sold out. End up, give up. PLUS, my husband pun malas nak melayan rengetan RB pasal Jovian nih. hahaha.. kesian kan? kahkahkah.

Latest update, Jovian restock baju2 yg menjadi kegilaan ramai kat Zalora and Poplook. Tapi.... kehangatan nak membeli nye dah takde coz byk kali sgt rasa KUCIWA. Nevermind, mmg takde rezeki. Uols mesti ramai dah rembat kan? Harga pun sgt.. sgt.. sgt berbaloi. Mana nak dapat baju rekaan JOVIAN between RM280 to RM400? Selalu nye kita tahu harga mesti ribu riban ribunnn.

Waaahh so now uols dah jadi Jovanista la kan? kelasssss ko senah! In fact, RB tgk kat dlm FB Jovian sendiri pun ramai dok re-sale baju2 Aidilfitri collection. It's either salah amik size, or dah beli terlalu byk (seriously???). Just imagine ek... ada tuh RB baca dah beli 14 pieces! Wow!! semua 'J' dia rembat! jom kita kira, kalau la satu tuh dlm RM380... kali ngan 14 pcs = RM5,320! fuhhh.... RB tak sanggup.. tak mampu. Kalau RB kumpul duit.... byk tuh dah beli handbag LV yg RB tgh gila skang nih. Nanti RB citer lak pasal LV ni. Tgh gila skang nih... mmg naya laaa aku!!! Anyway, masing2 punye interest la kan?

For those yg tgh trading online tukar menukar baju secara online tuh, be careful ye... coz ada jugak yg RB baca yg dah kena tipiewwww. Dah buat deal, bayar semua, sekali baju tak sampai2. rupanye dah a few people kena yg 'minah' nih. Scary! Simpang malaikat 44! Byk org jahat kat luar sana.

Kepada yg dah jadi Jovanista, tahniah RB ucapkan. Kepada yg belum, apa lagi, jom kita tgk collection yg RB gila-gila kan sesgt (mmg dok termenung coz tak dapat)..... mana tahu kalau ada lagi, uols boleh beli:

Jova - Navy Blue


Jovanita - Pink


Jovanita - White/Beige


Jarielle - Mystique Purple


Jadore


Jameela - Black & Red


Jezabelle - Beige & Red


Jewel - Grey


Cantek kan!!! *histeria*

Tapi kan.. to be honest la... baju2 ni nampak super cantek becoz of model dia nih. RB tgk baju yg sama dipakai oleh model lain (try tgk latest Zalora) ... tak de la secantek giler camni. Model ni buat kita rasa kita pun cantek mcm dia kalau pakai baju nih. Haru! RB pulak suka makeup kat model ni. Arrghhh tension. Dok imagine dah, kalau dapat Jovanita, nak makeup camna. Tapi.... tapi..... *hantuk kepala kat dinding*.

Sesungguhnya, Jovian telah mencipta satu fenomena yg cukup hebat kepada kita semua kat Msia ni. Sampai sanggup dok depan screen tunggu time baju2 di'upload' kat poplook and zalora (termasuk RB yg byk kali try tapi selalu terlambat 15 mins!) uwaaaaaaa....

Apa2 pun, tahniah Jovian... hopefully ada lagi collection yg hebat2 di masa akan datang (nak sponsor RB tak?) ... lalalalala

p/s: bila la agak nye RB pun nak jadi Jovanista ni? *termenung tgk bulan*

Ok la.... see ya in my next entry!

Till then.... a bientot!

RedBerry



3 comments:

Has said...

hola! lama x singgah sini. I ada gak beli satu...ms nk raya pose. Jaleela. baju muat ok..kain ke alter..kena pendekkan :)

ZuRin said...

Salam RB, haha...lama jugak tak singgah kat blog RB yang gorgeous ni...how are you dear? Betul...kalau tengok JM punya ready-to-wear ni memang boleh jadi histeria lah..haha especially Aidiladha collection. Raya lepas sempat Zurin beli online kat Zalora..tersalah budget saiz..beli terbesar pulak..terpaksa pegi alter. What i like about it is baju dia bukan saja cantik buatannya tapi comfy jugak. Detailing pon memang cantik...nak dapat yang cantik macam custom made by JM tak mampulah kan tapi at least dapat merasa pakai baju design by him. I think it's worth buying. Beli..jangan tak beli...hehe..(kluar tanduk shopaholic). Take care dear...;)

RedBerry said...

Has laling!: Jaleela cantek... issshh semua cantek lah. Happy for you. Dapat jugak join the J family. Hehe..

Zurin laling!: how r u? Hey, i pun lama tak update blog sendiri. Blog org lain lagi dah lama tak baca. Best nye u dah jadi part of the Jovanista. I nak sgt. Tapi hubby dah mcm malas nak layan. Izin tak izin jer i nak beli. Hahaha... U beli yg mana? I suka sgt Jovanita nih. aiyaaaaaa... tension tau pk pasal ni. hahaha