Tuesday, April 17, 2012

Aleng Tohara's Make Up Class

Bonjour! Comment allez-vous?

RedBerry and Make up .. ibarat lagu dan irama... 
tidak dapat dipisahkan!

Hahhahah.. Chewah, mukadimah mcm apa jer kan? kata dah lama tak update blog. Lalalalala

Ni mmg nak share ngan uols pasal kelas makeup. Mula2 RedBerry dah plan punye baik nak attend another class a.k.a advance class ngan Eisya Rahman. Tapi respon lambat sgt. Lagi pun dia pun tak sihat. Preggie dah masuk 7 months. Mana larat. Kesian la pulak, esp nak layan RedBerry ni kan? Hahaha.. so mmg takde rezeki ngan dia lah.

Mmg RedBerry dah lama target. Biler dah masuk new year ni, mmg nak masuk kelas makeup org. Makeup muka sendiri ni, ok la. Kira dah tahu la mana nak letak eyeshadow, lipstick apa sesuai, eyeliner apa yg best, brushes apa yg nak pakai.. semua nye utk diri sendiri. From ZERO knowledge, alhamdulillah, now dah tak kena tipu dah dgn sale girls or MUA kat counter2 makeup MAC, Benefit, Bobbi Brown or even kat Watson and Guardian. Dah tahu mana nak pilih, dah tahu product apa yg sesuai for myself. At least la kan.....

Panjang nye intro.. hahhaha

Jom usha makeup class itiewwwwwwwwwwwww!!

Make Up Class by Aleng Tohara


RedBerry and Sifu Aleng Tohara

For those yg tak kenal Aleng Tohara, ni la dia org nye. Kalau uols search kat FB - Aleng Tohara, add jer dia. Boleh la uols tgk his magic touch. Tergerak hati RedBerry nak blaja makeup ngan dia, coz makeup dia sgt natural, elegant and mmg sesuai ngan jiwa. RedBerry kan suka makeup natural... i love natural look, just enchance our beauty, bukan makeup terus ubah muka tau!. 

So takpe la bayar lebey skit pun, tapi janji puas hati dapat tips from Aleng. Nasib baik students 2 org jer. Dapat la RedBerry dok depan muka tgk Aleng makeup model dia. Kelas dia mmg santai habes.... slow and steady, make up pun tak rushing. Kalau penat, boleh stop, pi makan2 dulu kat dapur. Hahahha best giler. Mmg sempoi habes. Aleng pun mmg ramah org nye. Senang kita nak bertanye itu ini. No wonder la ramai repeat customers... org mmg suka dia personally. 

Jom kita tgk gambar my model yg RedBerry kasik skit my magic touch lah! hahahhahaa

Mula2 Aleng demo dulu ngan model dia, Sarah Rahman:


Muka RedBerry mesti maintain serious... kata focus!



Tgk la RedBerry kusyuk sgt itiewww! haha kata 2 students jer... boleh la tgk sampai camni.

Now it's my turn to show my magic touch. Ladies and gentlemen, let me introduce you... my model - FARAH WONG!

Farah Wong - BEFORE

Muka sedih kan?... kata before makeup. :P

Makeover process - BEGIN!


RedBerry in action


Farah Wong - AFTER

Naik seri tak? Nampak lain kan? Tapi makeup ni sgt senang nak follow and byk steps yg RedBerry blaja kat internet yg Aleng skip... skip pun, tapi tips yg tip top yg dia share, tu buat takyah byk steps. Itiewww... RAHSIA! haha sorry takleh nak share kat sni wokey :P

RedBerry and my model - FARAH WONG

Makeup artist pucat and tak makeup pun takpe la, janji model jadi lawa.. kan?



Tarrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Muka Farah dah happy sgt... coz dah make up and cantek sgt!


RedBerry, Sifu Aleng Tohara 
& Model Farah Wong


 Special notes to:

ALENG TOHARA - thanks coz sudi ajar and share tips yg berguna. InsyaAllah, i will use all the tricks and techniques in my future career.

FARAH WONG - thanks, farah! coz sudi volunteer jadi model i! I really appreciate that. Hope u'll like it and kalau ada rezeki, i makeover u lagi ye :D


QUESTION:
ADAKAH REDBERRY SUDAH BERSEDIA?


Jawapannye... 

RedBerry akan announce later! *wink*


Ok la. See ya in my next entry!

Till then... a bientot!
RedBerry



2 comments:

mzhany said...

berry, bila nak make over over over hany ;)


u nak buat mekap lak ker berry? tp yer lah kerja sendiri lg besh kannn

RedBerry said...

Hi Hany!!!!! *hugz* lamanye kita tak berblog. Anyway, mmg ada cita2 tuh, mmg minat... tapi tgk la dapat izin husband ke idak. Nak makeover Hany? boleh sesgt wokey! Hahahha nanti once i am ready, i cakap ye :D